söndag 27 juli 2014

Det kom härliga sommardagar emellan

Tänk att sommaren kan få vara så underbar som den är i år. Varma, soliga långa dagar som avslutas med ett kvällsdopp. 


Jag sitter inte mycket i solen utan njuter av härligheten med näsan i en bok någonstans i skuggan. En så enkel sak som att tvätten nästan är torr innan man hängt upp allt kan jag bli riktigt glad över. Tänker på regniga somrar då man springer ut och in med tvätten mellan skurarna eller ägnar dagarna åt att tömma luftavfuktaren nere i torkrummet.

Jag hade ju tänkt skriva lite om vår resa, men det kom ju härliga och slappa sommardagar emellan. I vilket fall så började vår resa med ett lunchstopp hemma hos mina föräldrar på Västkusten med mammas goda räksmörgåsar. Mmmm... Sedan blev det mycket asfalt ända tills vi mitt i natten ställde oss för att sova ute på Fehmarn i Tyskland. Då hade vi hunnit med både Öresundsbron och färjan mellan Rödby och Puttgarden. 

Nu var det semester och första dygnet skulle tillbringas i Hamburg. Där stod vi på en ställplats mitt i Hamburg under en järnvägsbro med stadstrafik runtom. Det var riktigt bra läge om man är turist i Hamburg.


Vi bestämde oss för att ta en bussrundtur med guide innan vi tog oss an Hamburg. Man förkastar ofta sådana turer som att det är turistiskt, men jag har totalt ändrat uppfattning om det. Vill man få en överblick över stället man besöker är det guld att åka på en sådan rundtur först. Återigen lärde vi oss jättemycket och visste sedan vad vi ville se mer av. För vår del blev det mest att strosa runt lite och sitta och njuta vid vattnet.

Hur det gick med sovandet mitt i stadstrafiken? Jo, jättebra! Ingen av oss störs speciellt mycket av ljud när vi ska sova. Jag hörde de första tågen på tågbron när jag hade gått och lagt mig och efter det tänkte jag inget mer på det.

I nästa inlägg kommer vi till Hergémuseet i Belgien.

Må så gott i värmen!

Katarina

1 kommentar:

  1. Ja vem vill vara inne och skriva och göra inlägg när det är så härligt ute?! Inte många, vad jag kan förstå.....Vi har allt begåvats med en riktigt härlig sommar i år..det är bara att tacka och ta emot...tids nog blir det regn, kyla, blåst och drivis.....men det väntar vi med och njuter istället av tiden som är...här och nu!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...