Jag är ingen storbagare på något sätt, men en gång per år går jag igång och bakar och det infaller vid juletid. I år har jag faktiskt tjuvstartat lite och gjort både biskvier och noblesskakor idag. Biskvierna hade dock skönheten på insidan eftersom de inte såg mycket ut för världen, men smakade gudomligt.
Receptet på biskvierna kommer från en kollega som kallar dem för "äckelkakor" eftersom han inte tycker om mandelmassa. Receptet på noblesskakorna kommer från Madame Edith.
Chokladbiskvier (ca 30 st)
400 g mandelmassa
2½ dl socker
3 äggvitor
Riv mandelmassa på rivjärn. Vispa mandelmassa, socker och äggvita med elvisp.Spritsa ut på bakplåtspapper till runda kakor. Låt dem torka i 30 minuter före gräddning i 175 grader i 15-17 minuter. Låt kallna.
Smörkräm
200 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 msk kakao
Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt en äggula i taget och rör till en jämn smet. Rör ner kakaon. Bred ut på kakorna med undersidan uppåt med hjälp av en sked. Ställ kakorna i kylen i 30 minuter så att krämen stelnar.
Garnering
200 g mörk choklad
2 msk kokosfett
Lägg choklad och kokosfett i vattenbad. Doppa krämsidan på de kalla kakorna i chokladglasyren.
Förvara biskvierna kallt.
Katarina
Dina kakor ser jättegoda ut så tack snälla för receptet:) Ha det gott kram från Maria
SvaraRaderaKänns som du ÄR väldigt skicklig på bakning :) ser såå smarrigt ut!!
SvaraRaderaÖnskar en riktigt God och Fröjdefull Jul ♥
Julkram från Lollo
De ser åtminstone väldans smarriga ut...
SvaraRaderaHa en fortsatt god julehelg.
Kram