fredag 27 december 2013

Lära sig något nytt

Tycker nog att jag lär mig nya saker hela tiden; av vännerna och familjen, av jobbet och studierna och av allt annat som finns omkring mig.Jag var på en föreläsning i våras, där föreläsaren som höll på med forskning runt hjärnan sa att om man vill ha ett långt intellektuellt liv så skulle man lära sig spela ett nytt instrument eller lära sig ett nytt språk. Då hände det nämligen många positiva saker i hjärnan. Nu har jag varken lärt mig spela något nytt instrument eller tala något nytt språk (räknas värmländska kanske)däremot har jag börjat åka...


...skateskidor. Det var en av tjejerna i mitt löpargäng som tipsade mig om att börja med det om jag ville slippa vallaproblemet. Gissa om det har sprutat endorfiner ur öronen på mig. Det var något av det roligaste jag har gjort, och jobbigaste och svåraste... Mina medskidåkare i spåret undrade nog vem fågelskrämman var som man släppt lös i spåren.

Tyvärr har våra härliga konstsnöbanor tynat bort så smått här i vårvädret så nu går jag bara och väntar på kyla och snö.

Har du lärt dig något nytt på sistone?

Katarina

8 kommentarer:

 1. Lite jobbigt låter det allt...fast det är säkert rätt och riktigt, även om man som just nu helst vill ligga på sofflocket.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 2. Låter spännande!
  Jag har lärt mig sh´bam och piloxing sista månaden :-)

  God fortsättning!
  kram K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piloxing var nytt för mig så jag var tvungen att googla på det. Det verkar jättekul! Måste undersöka om det finns i in lilla stad.

   Kram Katarina

   Radera
 3. Visst är det kul att erövra ännu en bit att världen! Att inte sluta vara barn...Men jag håller mig till instrument. Helt nytt känns det varje gång en ny låt ska samsas med fingrarna på durspelsknapparna, jag lovar! Och så fick jag en ukelele...som väntar på sin tur ett tag till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med durspel! Jag har en god vän som började spela ukulele som vuxen och hon ser alldeles lyrisk ut när hon pratar om den. Jag har spelat piano hela mitt liv, men sedan jag slutade undervisa i musik har det kommit lite i skymundan.

   Må så gott!
   Katarina

   Radera
 4. Nu blev jag imponerad! Det är ju urjobbigt att åka på det sättet. Önskar att jag gillade jobbigt. Skulle definitivt behöva gilla det ;)

  Jag kan inte komma på att jag har lärt mig något nytt på sistone. Det kanske är dags att jag tar mig själv i kragen och ser till att lära mig något nytt :D

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är urjobbig, men så kul!

   Jag lär mig hela tiden något nytt om odling hos dig. Jag skrider inte till egen handling utan är nöjd med att få ta del av vad som händer i din trädgård.

   Kram Katarina

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...