onsdag 13 februari 2013

Så mycket man tycker att jag behöver


Ligger på soffan och vilar min axel på en lämpligt placerad kudde. Skriver med en hand. TV:n är på och det ena programmet efter det andra visas. Där emellan kommer det där som kallas reklam. Så många reklamsnuttar jag har utsatts för under åren. Det är otroligt vad mycket man tycker att vi ska köpa. 

Tyvärr är jag en fasa för reklammakarna eftersom jag har förmågan att stänga av huvudet när reklamen dyker upp. För några år sedan blev jag uppringd av ett undersökningsföretag som skulle ställa frågor om reklam. Hon som ställde frågorna bröt nog ihop efteråt av alla "goddag-yxskaft" svar hon fick av mig. Hon frågade om jag hade sett reklam för den ena produkten efter den andra och då för vilka varumärken. Jag kommer ihåg att en av de få produkterna jag kunde referera till var kaffe och "om du får oväntat besök" Gevalia (?). När jag refererade samtalet för familjen så bröt även de ihop och undrade hur i all sin dar jag kunde missat så många reklaminslag.

Trots min oförmåga att komma ihåg diverse reklaminslag så vet jag att jag blir påverkad ändå. Det äter sig in i huvudet och påverkar mina val när jag väl hamnar där. 

Jo, jag måste erkänna lite svaghet eftersom  Volvo har lyckats nå mig med sitt aktuella reklaminslag. Det andas ett slags "feel-good" och jag är så sugen på en ny bil trots att det definitivt inte är aktuellt. Tänk vad musik och bild kan göra.

Hur påverkas du av reklam? Finns det något reklaminslag du tänker på direkt?

Katarina

3 kommentarer:

 1. Ja, det där med reklam är ju bara sååå himla lurigt!!
  Vacker musik i butiken och man kanske handlar lite mera och njuter där inne.
  En del reklam ex på TV, är ju så skickligt gjord, man bara går på det och annan reklam har totalt motsatt effekt på mig, jag får avsmak istället.
  Säkert har jag varit lättlurad och gått på en del...men jag tror mig blivit lite mer hårdhudad och luttrad med åren ;)
  Intressant är det i alla fall hur vi människor funkar.
  Hoppas du får en fin fortsättning på dagen.
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 2. Haha vad kul .......jag går aldrig på reklamen men vet du vad jag gör? Om musiken är bra letar jag upp den antingen på youtube eller på spotify......
  Knasigt men mysigt ....
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag gör som du, byter kanal eller gör något annat under tiden reklamen är och den reklam som jag ändå sedan ser kan jag inte redogöra för. Men förmodligen har du rätt, vi blir påverkade ändå. En reklam som jag gillar är den med Judith och Judith, för öhh, Comhem eller?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...