torsdag 22 november 2012

Mitt i allt det grå


Det här är min allra värsta tid på året när det är mörkt när jag åker till jobbet, när det knappt ljusnar under dagen på grund av det mycket grå vädret, när det är mörkt när jag kommer hem från jobbet och när mörkret ligger kolsvart utanför fönstret (vi bor ju lite ensligt). Det är nästan så att en panikkänsla infinner sig över det täta mörkret. 

Jag löser det här på mitt eget lilla sätt genom att planera kul saker att se fram emot hela tiden. Det behöver inte vara stora och häftiga saker utan kan räcka med en trevlig fikastund med en kompis. Häromdagen efter en lång konferensdag i Stockholm hade jag fixat en fikastund på centralen med en studiekompis som jag inte hade träffat på 25 år. Gissa om vi hade mycket att prata om. Jag ler fortfarande som en följd av vår trevliga stund. Det gjorde det mycket grå och mörka landskapet mellan Stockholm och Karlstad klart lättare att uthärda.

Idag har jag fyllt upp min ork med yoga. Helt fantastiskt för mer ork och mindre stress. 

På lördag har jag planerat in en riktig höjdare för då ska jag åka och lyssna på Eva Dahlgren. Jag tycker så mycket om hennes musikalitet.

Hur härdar ni ut i det grå som omfamnar oss just nu?

Katarina6 kommentarer:

 1. Åh vet du, det är samma för mig - mörker. Mörkt när jag far på morgonen och när jag kommer hem. Jag försöker skapa och se ljuspunkter som lyser upp. Det behöver inte vara storheter precis som du menar. Träffa någon att fika med, surra och skratta. Det räcker också långt. Jag har haft tur för jag har blivit bjuden på god lunch tre veckor i följd. Annars jobbar jag mest, vare sig orkar el hinner med nåt. Nu ska jag krypa i säng. Känns som att feber smyger sig på. Barnen har varit sjuka i omgångar så de är väl min tur nu då.

  Kram till dig!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Så fint att du hittar trevligheter mitt i mörkret....
  Det är ju ett måste för överlevnad i detta mörker.
  Själv ska jag på tjejträff ikväll, det livar verkligen upp tillvaron.
  Nittioårskalas och god mat med nära och kära på lördag och lussebullebak med döttrarna på söndag :). Sen var det ju kör igår igen och då försvann både värk och mörker. :D
  Önskar dig en fin helg vännen
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 3. Ja, hur ska man uthärda detta mörket? Mitt i allt med mörkertid här uppe är att det ju är endel snö, som oftast o det hjälper åklart på!
  Alltså, missförstå mig rätt, det blir ljusare, inte snön i sig själv alltså.
  Det finne inte fik här o vi vänner är så åliga på att träffas över en fika som man så enkelt gör på kafé.
  Ta en kurs funkar inte heller, då blir man borta 2-3 dagar pga att färjan går 1 gång om dagen...så nej, jag sliter för tiden, mkt just pga ovanstående.
  Men jag ska upp o fram! Finna mig en ny inkomstkälla som JAG har lust o göra, för mig!
  (ska bara komma på vad detta är!)

  Ha en fin fin helg! Klem Anna

  SvaraRadera
 4. Visst är det grått nu, tur att det snart är advent så det blir lite ljust med ljusslingor och ljusstakar. Yoga låter bra, är det lite avstressande också? Må gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 5. Jag gör som du och planerar in roliga saker tillsammans med vänner. Gärna på vardagskvällar. I dag har maken och jag adventspyntat både inne och ute och i växthuset. Mest för amaryllisarna blommor för fullt, men också för att det blir så ljust och mysigt och härligt mitt i mörkret. Har också fallit pladask för Mikas ”Elle me dit” som får mig att vilja dansa – det lyser upp inifrån 

  Älskar bilden på tallarna!

  Ha en fin kväll
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Ja jag håller med dig.....inte kul alls. Men som du säger så för vi förgylla dagen med en massa ljus och mys.
  Önskar dig också en fin vecka. Kram från Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...