lördag 20 oktober 2012

Hej sa Katarina ifrån Plaskeby


Jag tillhör den generationen som har vuxit upp med att sjunga om Petronella ifrån Plaskeby som tyckte om regn. Mamma och jag brukade sjunga oss igenom sångböckerna från pärm till pärm och i "Våra visor" del 1 fanns den lilla sången om Petronella med text av Lennart Hellsing.

…det är tid att fälla upp sitt paraply.
Sen så ska vi traska kring och ha det kul.
Det får gärna plaska ända fram till jul…

Nej du, Petronella jag vill definitivt inte plaska ända fram till jul!! Fast det verkar nästan som om jag kommer att få det. Här hos mig så regnar och regnar det hela tiden. Det plaskar och skvätter var man än går. Dikena är fulla med vatten och vår lilla grusväg är full av hålor.

Jag är oerhört glad och tacksam för att jag fick sol och värme under veckan i Italien. Det kommer nog att ta mig igenom allt det grå och blöta.


Vårt hotell låg uppe på en hög klippa och för att komma ner till havet så åkte man hiss rakt ner genom berget. Väl där nere var det riktigt mysig med bryggor och solstolar. De blev inte använda så mycket eftersom vi vandrade hela dagarna, men ett kvällsdopp i Medelhavet var inte helt fel.

Katarina

Det här inlägget skulle ha publicerats tidigare men det myckna regnet gör att vårt bredband fungerar sporadiskt eller inte alls. Tur att internetdelningen från mobiltelefonen fungerar någorlunda. Här kommer mitt brandtal för en levande glesbygd ännu en gång. Låt oss ha en fungerande infrastruktur med vägar, strömförsörjning och bredband så kan nog glesbygden leva vidare!!!

10 kommentarer:

 1. Nej, jag vill inte heller plaska ända fram till jul. Det kan räcka med regn nu, även om jag har haft en skön dag inomhus med sockerkaksbakning, fikagäster och plantering av amaryllisknölar. I morgon vill jag få se solen!

  När det gäller tork så är jag väldigt glad att jag skaffade. Men om du vill ha ett tips, så är det att leta reda på en tork som du kan reglera värmen i. Det går inte med min och det är dumt – tycker att det lätt blir för varmt i den. Hade inte en tanke på att det kunde vara bra att kunna reglera värmen när jag köpte den.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det finns många saker man inte har koll på riktigt förrän man står mitt i det.

   Kram
   Katarina

   Radera
 2. Två själar och en tanke. Se det som ännu ett bevis på hur uppväxten formar oss och bygger vår gemensamma kultur? Hoppas solen snart visar sig istället för detta drippande. Ska det fortsätta så droppar väl snart också näsorna på oss allihop :(

  SvaraRadera
 3. Då får man gratulera i efterskott. Ser ju underbart ut. Både igår och idag har vi haft vackert väder och uppemot 19 grader.
  Anita

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Regn o reeegn, vi har, tack vare att det regnat hos er, inte haft regn på flera veckor! Nu när det km nedbörd kom det som sludd o snö...
  -grader på nätterna o mörkertiden analkas. Brrr!
  Hoppas dagarna framöver blir lite lättare för dig, Klem Anna

  SvaraRadera
 5. Härliga semesterbilder, jag skulle också behöva lite sol ochh värme känner jag:) Men vi får hoppas det blir mer uppehållsväder framöver! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 6. Känns som mycket avlägset, jag fick inte många varma dopp i somras..nä...
  Men man njuter av dina vackra bilder och kan känna atmosfären och värmen :)
  Riktigt vackert!!
  Ha en fin söndag
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 7. Du har en så väldigt fin blogg som man blir glad av att läsa. Följer dig! Din beskrivning av dig själv och bloggen kunde lika gärna varit min egen... Du har förresten något att hämta hos mig...:-)en liten award bara. Kram från Norge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har hittat hit till mig och tack så mycket för din award.

   Katarina

   Radera
 8. Men vilken hisnande utsikt från det hotellet. Och hiss ner genom berget. Det låter alldeles fantastiskt. Någon gång ska det bli min tur att ta ett dopp i medelhavet, hoppas jag :)

  Tänker att det var då för väl att du inte slutade blogga då när du sa det. Tänk inte på det någon mera gång :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...