lördag 17 augusti 2013

Löpning med vänner


För några år sedan läste jag en artikel om ett gäng i Stockholm som hade börjat springa tillsammans en gång i veckan. Man hade bestämt en tid och så kom de som hade tid, ork och lust till den bestämda platsen. Artikeln andades glädje, trygghet, samhörighet kombinerat med att man faktiskt fick lite motion.

Sedan dess har jag funderat på att dra igång ett sådant springgäng och nu är det gjort. Det började med att min kollega och jag skulle ta oss en löptur på friskvårdstid. Hon bjöd med en kompis så var vi tre. Nu bjuder vi in alla som skulle kunna vara intresserade att vara med och några har sagt att de gärna vill vara med, så vi får se var vi landar så småningom.

I anknytning till löparspåren finns ett nybyggt servicehus med duschar, bastu och cafeteria som är otroligt fräscht. Vintertid är det skidåkning i samma spår och mycket folk som använder servicebyggnaden. Allt det här finns i Filipstad på Kalhyttan och rekommenderas varmt till er som finns i närheten.

Nu blir det lite studier en stund innan lördagslugnet får lägga sig över mig.

Katarina

7 kommentarer:

 1. Det är en alldeles utmärkt idé!

  SvaraRadera
 2. En jättebra idé! Flera av mina arbetskamrater brukar springa el åka skidor tillsammans. Jag fick nya skidor av min sambo förra vintern. När jag har fått upp flåset lite tänkar jag hänga med dom :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Det låter så trevligt när andra gör sådana saker men jag har alldeles för dåligt självförtroende för att springa i grupp. Tror att jag skulle sinka alla andra.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Du skulle springa med oss. Där har man sitt eget tempo och om någon tycker det går för långsamt eller att vi springer för kort så kör den personen en extrasväng och möter upp efter en stund. Alla är med på sina egna villkor :)
  Just nu är mitt tempo = mycket långsamt eftersom jag precis har börjat springa efter vintens axeloperation.

  Heja på, man klarar mer än man tror!

  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Ett sånt fint initiativ:)
  Lycka till med träningen!

  Ha de gott
  Kram Lollo♥

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt initiativ Katarina och det är ju så mycket roligare att träna tillsammans än ensam. Kunna peppa varandra.

  Lycka till med träningen och ha en fin söndag!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. vilket bra initiativ, låter jättekul! Ha det bra och lycka till med löpningen! Kram från Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...