söndag 25 november 2012

Vart tog 18-åringarna vägen?

Jag skrev ju häromdagen att jag skulle iväg och lyssna på Eva Dahlgren. Sist jag lyssnade på henne live var i början på 80-talet. Glad i hågen och uppfylld av att få njuta av hennes röst och musik igen stegade jag in med maken på CCC i Karlstad. Det var ett förväntans sorl som mötte oss när vi kom in i foajén, men det var något som inte stämde. Alla var ju jättegamla!!! Medelåldern låg på 40 år och uppåt, och ja jag vet att jag är jättegammal jag med som har firat gôrjämnt här i höst. Då kom insikten att alla 18-åringar från 80-talets början har blivit medelålders och jag med :)


Hur var det då med själva konserten? Jo, den var alldeles fantastisk och musikalisk och insiktsfull (hon säger ju kloka saker också)och ja "som en bal på slottet" och vet ni? Medelålders människor står upp och skriker de med när låtarna är bra!


Jag pratade med en väninna om det här med ålder och sa att jag jättegärna hade åkt till Friends Arena och gått på Swedish House Mafia och hoppat upp och ner till musiken, men hur patetiskt hade inte det varit? SHM undrade förresten i Skavlan över vilken musik de skulle lyssna på när de blev äldre. De kom fram till att man lyssnar på samma som man gjorde när man var ung. Sonen som var iväg och lyssnade på SHM sa att det var ganska många mammor där och "dansade". Puh vilken tröst! 


Jag är nog som min mamma som lyssnar på all musik och hela tiden tar till sig det nya som kommer. Tror nog att hon också skulle gillat att stå i Friends Arena och lyssna på Don't You Worry Child.

Min slutsats idag är nog att när det gäller musik så spelar inte åldern någon roll. Aldrig!

Katarina

6 kommentarer:

 1. Fast jag tror nog ändå att den musik som kommer att ligga mig varmast om hjärtat är ungefär samma som den jag lyssnade på när jag var ung. (precis som han i Skavlan sa) Housemusik, rap, hiphop har jag svårt för, men nya pop- och rocklåtar lyssnar jag gärna på.

  SvaraRadera
 2. Ja du har helt rätt!! Åldern spelar ingen roll då. Jag hade verkligen önskat få vara där jag med och hoppa och studsa till SHM! Så härligt kul det hade varit.

  Och vet du vad? Vilket härligt inlägg!! Så kul att läsa :)) Speciellt det med att "Alla var ju jättegamla!" Hahaha så roligt att läsa. Jag kunde se er framför mig :))

  Åh vad jag gillar dig mer och mer!

  Kramkram!

  SvaraRadera
 3. Lastgamla har vi blivit, tänka sig!:-) Och på mig växer det snart mossa, tror jag. I motsats till dig hade jag nog bara känt mig bortkommen där i Friends Arena, SHM är musik jag inte förstår mig på helt enkelt. Eva Dahlgren däremot... Hade sjungit med och skrålat för full hals och burit mig åt som en tonåring! :-)) Nattinatt fra Bergen

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt Katarina, musik har ingen ålder. Kärleken till musik är tidlös på något vis.

  Sedan att musiken vi lyssnade på i ungdomen får en speciell plats i hjärtat tror jag inte har så mycket med själva musiken att göra utan om det faktum att vi var tonåringar och unga. Det är mycket som händer de där åren. Mycket känslor, kompisar och kärlek och för många av oss är musken en stor del i det.

  Med två tonårsdöttrar i huset inser jag att jag inte längre har samma stekoll på dagens musik som jag en gång hade men är så tacksam för att de håller sin mamma uppdaterad. Och visst gillar vi samma musik i det stora hela. Vi t.o.m. planerar att gå på konsert ihop i sommar. Tänka sig. ;)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Haha...härlig tanke..men visst är det så...jag känner förvåning varje gång jag ser mig i spegeln oopps!!! så gammal jag blivit ser jag då..hjärnan fattar det inte riktigt trots en kropp som värker och är stel. Sinnet känns ungt och jag tror att jag hänger med, men det gör jag ju inte riktigt längre ;)Lite hjälp har vi ju här av våra tonårsdöttrar som letar fram den ena efter den andra fina nya musiken :)
  Önskar dig en finfin dag vännen
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 6. Jag vill bara instämma i kören som sjunger musikens och ungdomens lov! Visst har en rynka smugit sig på, men på insidan känner man sig inte så stenålders. Så Katarina: "Don't you worry child"! Du kan lugnt fortsätta skutta fram genom livet! Du är cool!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...