måndag 13 februari 2012

Samtal på en buss

I morse på bussen när jag var på väg till universitetet så klev det på ett gäng gymnasietjejer. De pratade och hade åsikter om allt möjligt och idag handlade det framför allt om vems schema som var bäst på en måndag. Jag tror inte att de kom fram till vem som var den mest lyckligt lottade denna måndag. Det fanns tydligen fördelar med både det ena och det andra. 

Så småningom gick de över till att prata om hur mycket och vad de var tvungna att plugga under veckan. De hade lite olika infallsvinklar till det hela. Någon förfasade sig över en klasskompis som pluggade jämt medan den andra förstod det om man behövde MVG i alla ämnen. Någon ansåg sig behöva plugga men orkade inte och superlativerna haglade om hur trötta de var och hur jobbigt det kändes att plugga och att man måste men orkade inte. Då säger en av tjejerna: Ja, ja... men jag måste mer än jag inte orkar!


Det måste vara så det känns när man kommer hem jättetrött från jobbet och det är hur stökigt som helst. Då måste man mer än man inte orkar. Trots att man egentligen inte orkar så måste man försöka röja upp lite. 

I kväll så måste jag plugga mer än jag inte orkar...

Dessa två orkar inte mycket just nu...

4 kommentarer:

 1. Åh, så bra uttryckt! "Jag måste mer än jag inte orkar". Själv försöker jag byta ut alla "måste" mot "behöver" för att få en känsla av hur viktigt det är. Ibland får man ju för sig att man måste göra något som man inte alls behöver:)

  SvaraRadera
 2. Ja ibland kan det vara riktigt intressant att sitta och smålyssna på folk som befinner sig i närheten. Bussresor brukar vara ett perfekt tillfälle.
  Men oftast när jag hör tjejer i gymnasie/högstadie åldern så blir jag alltid så förvånad över deras dåliga ordförråd... Undrar om man var likadan själv när man var i den åldern... Hmm

  Hoppas allt är bra med dig! Kram Maria

  SvaraRadera
 3. ..så underbart att lyssna till livet..
  kissarna är sååå fina
  varm kra m fr Tina på Hönö

  SvaraRadera
 4. Haha!

  Det ska jag skriva ut och sätta upp på väggen eller kylskåpet!
  Tänk vad mycket bra folk slänger ur sig. Precis så känna det faktiskt men jag har aldrig hittat rätt ord. Det låter ju ändå inte så där gnälligt negativt som bara att man inte orkar.
  Tack för att du delade med dig av detta!
  Ha en finfin söndag!
  /Åsa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...