söndag 3 mars 2013

Sätta spår


Vilka spår lämnar vi efter oss? Spår som syns, hörs, känns eller som bara bara finns i medvetandet? Är de positiva eller negativa? Lämnar vi dem medvetet eller omedvetet?


I naturen lämnar djuren tydliga spår efter sig i snön och vi kan få en bild av hur de rör sig och fundera lite över varför de tar just dessa vägar. Fåglarna runt fågelbordet tappar frön lite här och där och man kan se var de har sina favoritställen att sitta på. 

Här har bävern satt nya spår vid Lungälven.

Skidåkarna måste ha spår att följa och idag var Johan Olsson snabbast på att följa spåret under 5 mil. 

Idag följde vi skoterspåren på sjön och njöt av det underbara vädret med sol, klarblå himmel och lite vårvärme. 

Vi finner historiska spår och lär oss mer om oss själva som människor. Varifrån har vi kommit och hur har vi vandrat för att komma just hit? 


Möten med andra människor sätter spår i oss, men vilka spår sätter vi själva? Tar vi ansvar för de spår vi sätter och är vi medvetna om dem? 

Katarina


7 kommentarer:

 1. Tänkvärt!
  Vi har ett ansvar om vad vi skickar ut för energier runt om oss.
  Ha en trevlig kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilka kloka tankar från dig i dag! Visst är det intressant att fundera över vilka spår människor vi möter sätter i oss och vad vi själva gör för spår! Må så gott och vackra bilder! Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Fint och väldigt tänkvärt!
  Allt levande har genom alla tider på något sätt satt sina spår, genom sina gener eller andra avtryck och påverkat sin omgivning....
  Där ligger människan i topp troligen.....

  Jag tycker det är kul med djurens spår och avtryck i naturen...intressant att följa dem och se vad de pysslar med...hihi.

  Hoppas du får en riktigt fin dag vännen
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt och filosofiskt inlägg, jag följer dina tankar och får ta och tänka till! Och numera kan man ju följa allt med dna, och hur kul är det egentligen, spåren du talar om är mycket finare och dom du visar naturliga! Underbart inlägg!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Imponerad av hur många spår du har hittat. Jag måste nog ut och kolla vad jag kan hitta utöver harens små spår :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är intressant med spår. Både de synliga och osynliga spåren. "Det har satt sina spår" kan verkligen bli tydligt ibland. Inte bara negativt utan även positivt. Alla människor bär runt på sina spår. Ibland är det svårt att veta vilket spår man ska ta och ibland är spåret hur tydligt som helst och lätt att följa. Ja, det är mycket kring detta med spår :)

  Hoppas du får en fin helg!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Ett tänkvärt inlägg Katarina och dessutom med helt fantastiska bilder. Och det är väl precis så det är, vi lämnar spår efter oss. Spår av att vi har varit här en kort tid. Jag har ett citat på väggen som jag tycker om:

  "People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel."

  Njut av din helg Katarina!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...