lördag 25 februari 2012

Ett stilla röj...


Gårdagens ganska stillsamma men dock aktiviteter satte sina spår. I dag är jag jättetrött och sliten igen. Fast huvudet vill göra så mycket... måla köksgolvet, röja ur krypgarderoben, plantera om alla pelargoner, sätta upp hyllor i gästrummet, möblera om, vårstäda garderoben osv... så blir det ett mycket stilla röj. 

Jag insåg att min hög med inredningstidningar hade blivit väldigt hög och gammal. Så nu sitter jag här och bläddrar igenom gamla inredningstidningar, klipper ut något trevligt ibland och lägger dem i en kasse för att ta med till min mamma.


När man tittar igenom så många tidningar på en och samma gång så inser man att det finns väldigt mycket design i världen och det tar aldrig slut. Alla människor som visar upp sina hem är så nöjda med det de har åstadkommit (med all rätt)och alla nya designers har hopp om en lysande framtid (självklart)och gamla designerklassiker visas upp om och om igen (kul). Jag tittar mig omkring här hemma och tänker att det skulle bli ett väldigt konstigt inredningsreportage om man kom hem till oss... Vi kan ju aldrig bestämma oss för hur det ska se ut och vara och den där helheten man pratar om ja, den skulle nog vara att det inte finns någon så kallad linje eller grundtanke. Varje rum är en ny stil med en ny färg och en ny tanke. Det blir ju aldrig tråkigt... Fast jag tycker mycket om mitt lilla 40-talshus och jobbar vidare på att inreda det på mitt eget lilla vis.Stillsamma är även orkidéerna i vardagsrumsfönstret. Ett par av dem har blommat sedan i somras. De måste ha hamnat i ett perfekt fönster... De är mycket tacksamma att fotografera. Jag fotograferar alltid på fri hand fast borde nog vänja vid mig att använda stativ eftersom jag slänger många bilder som inte har blivit tillräckligt skarpa. Tyvärr tycker jag att det begränsar mig när jag fotograferar eftersom jag inte hittar de rätta vinklarna då. Fast det är ju aldrig försent att ändra sig...Hur inreder du och vad inspireras du av när du inreder?


2 kommentarer:

 1. Du måste skicka dina bilder till någon tidning!! De är ju fantastiskt underbara!

  Har massor av tidningar som jag lagt i påsar och vet inte hur jag ska kunna skiljas från dem, än fast jag inte läser dem längre....De tar bara onödig plats. Hur ska jag bära mig åt, måste lämna bort dem.

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Tack, tack, tack vad gullig du är! Det värmer mitt amatörhjärta!

  Bara du lämnar bort dem så går smärtan över ;-)Jag tror det är beslutet som är svårast...

  Kram Katarina

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...