söndag 25 augusti 2013

På kryss med maken

Nu handlar det inte om någon slags kryssning utan att "kryssa" fåglar. Det finns de fågelskådare som samlar på olika fågelarter vilket innebär att man får ett "kryss" när man har sett en ny art. Innan vi hade barn och när de var mycket mindre så blev det en del kryss för maken. Sedan kom han av sig på något vis och det blev glesare mellan kryssen.


I helgen slog vi till när vi var ute på en liten tur med husbilen i Västergötland. 


I går kväll hamnade vi vid Hornborgasjön och där blev det ett "kryss" när vi fick in en ägretthäger i kikaren. Tyvärr så var det inte riktigt på fotograferingsavstånd, men i tubkikaren gick det ganska bra att se den.

Ganska mitt i bilden i det gröna ser man en vit fläck och det är ägretthägern.
Jag fick en ganska ok bild med teleobjektivet där man nästan ser fågeln bra, men tyvärr vägrar den ladda upp sig till Blogger.
Vi ställde oss på parkeringen vid "Trandansen" under natten och maken gick upp tidigt, tidigt för att få syn på några intressanta arter. 


Själv gick jag upp lite senare, strax före sju och fick se en riktigt vacker morgon över våtmarkerna vid Hornborgasjön.


Det blev en av de bättre frukostarna den här sommaren där vi satt vid ett bord och såg havsörnar, tranor och sträck med gäss samtidigt som man åt sin yoghurt och drack kaffe.


Jag samlar inga "kryss" men får se en hel del ändå...

Katarina

8 kommentarer:

 1. Vilken mysig morgonstund och alltid kul med nya kryss :) Skulle vara roligt att besöka den där platsen nån gång...

  SvaraRadera
 2. Vilken naturupplevelse och sånt där är ju så roligt... vi kör "streckvarianten! antar att det är typ samma idé som ni har...hihi..
  Lite fika/frukost utomhus blir pricken över i:et!
  Ha det så gott och tack för de vackra bilderna :)
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Jag skulle så gärna vilja fara dit någon gång jag också. Det skulle vara fint :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Kikar in för att önska en trevlig helg
  Ta hand om dig vännen
  Kram från Lollo♥

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder! Fåglar är fantastiska varelser. Jag kan förstå fascinationen hos fågelskådarna för det finns ju otroligt många olika arter!

  Kram och ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder och vackra morgnar, det får man när man tittar efter fåglar. Vi har ett syskonbarn vars man är en idog kryssare och det är så kul när vi ser någon fågel här för då kontaktar vi honom och han vet en massa som vi inte har en aning om! Det är underbart med naturintressen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Fantastiska bilder Katarina! Och det låter riktigt mysigt att vara ute på kryssning tillsammans med maken och vilken frukoststund. Inte mycket som slår det inte. Här såg vi två storkar härom dagen. Jag slås alltid av hur imponerande de är. Annars är det mest glador och ormvråkar som cirkulerar här.

  Ta hand om dig vännen!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...