söndag 7 september 2014

Genom Moseldalen

Idag gör jag det sista inlägget om vår sommarresa i Europa. Vi avslutade resan med att åka genom den vackra Moseldalen. Jag hade egentligen inga förväntningar på Moseldalen och definitivt inga alls efter de första milen med ösregn och eländesväder. Vi stannade  på en ställplats i Minheim där vi kunde stå nära vattnet med husbilen. 

Just den här kvällen spelade Tyskland VM-final i fotboll mot Argentina. Vi sökte upp en bar i byn där de skulle visa matchen, och fick dela kvällen med ett gäng med vinodlare som hade sett Tysklands alla VM-matcher just där. Det var en upplevelse att vara på plats där man helt enkelt älskade sitt landslag denna kväll. Efter segern och därmed VM-guld i fotboll bjöds vi alla på valnötslikör (rekommenderas). 


Dagen därpå mötte vi solen och den vackra Moseldalen. Det är nästan så att man till slut blir alldeles avtrubbad av allt det vackra. 


Med många upplevelser utöver dem jag har skrivit om lägger jag nu denna resa i mitt minne. Nu ska det bara bli en fotobok av den också så att jag kan bläddra och minnas.

Katarina7 kommentarer:

 1. Nu har jag tittat igenom alla inlägg om din resa. Ser underbart ut och jag blir såå sugen på att ge mig ut! En husbil vore grejor det! Er resa påminner en del om den vi gjorde för 2 år sedan, med bil. Men vi började i Moseldalen, fortsatte till Paris och var sen en vecka på Medochalvön på franska atlantkusten för att avsluta i Normandie innan vi åkte hem. Ardennerna fanns i planen från början men fick sen inte plats i schemat. Vi tänker ofta tillbaka på den resan och pratar om att vi vill åka dit igen, särskilt till Normandie, och kanske Ardennerna den gången. Och en fotobok blev det!

  SvaraRadera
 2. Åhhh se vilka bilder!! Hur får så mycket fint plats i minnet... Alla intryck. Lyckliga ni att ni fått uppleva det :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder och kan tänka mig att det var stämning under VM finalen:) Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 4. Så otroligt vackert Katarina och vilken fantastisk resa ni har haft. Tack för att vi har fått uppleva genom dina ord och bilder.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 5. Det härliga med minnet är att man kan återuppleva saker om och om igen. När man är mitt i upplevelserna är det ibland svårt att ta in allt, men sedan kan man spola tillbaka många gånger.
  /Katarina

  SvaraRadera
 6. Underbart med resor! Vacker natur på bilderna!

  SvaraRadera
 7. Det har inte förändrats mycket sedan den tiden jag for nere i Europa....längtar ibland tillbaka men var sak har sin tid.....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...