lördag 5 april 2014

Älskade hatade intervaller

Nu är det på riktigt! Jag har lagt in intervallträning i min uppladdning inför Vårruset. Var ju på en föreläsning om löpträning för ett tag sedan och fick då med mig så mycket bra kunskap om hur man lägger upp sin träning. Framför allt lärde jag mig att jag inte ska jämföra mig med någon annan, och att springa utifrån mina egna förutsättningar och aktuell form. 


Förut sprang maken och jag tillsammans vilket enligt föreläsaren inte var bra för någon, eftersom den ena troligtvis sprang under sin förmåga och den andra över sin förmåga. Nu börjar vi tillsammans och efter några meter sticker maken iväg och jag får springa i min egen takt med musik i öronen. 

Jag fick också lära mig att det var viktigt att lägga in intervallpass, och det är nu gjort. Fy vad jobbigt det var, men ack så skönt efteråt när nerjoggingen började. Sedan har jag läst mig till att dagen efter ett intervallpass ska det vara vila. Jippie!!

En kollega till mig sa en gång att när Katarina bestämmer sig för något så gör hon det ordentligt. Hon kanske hade rätt...

Ha en skön lördag!
Katarina

1 kommentar:

  1. Heja dej! Jag skall också försöka mej på lite intervall men på cykeln. Fick tips att räkna lyktstolpar, men insåg att på landsvägarna Lindome Kungsbacka finns det inte så många...får hitta på något annat sätt att hålla koll på intervaller. Lyssna på musik vill jag inte när jag cyklar, måste hålla koll på trafiken. Vad gäller din kollegas kommentar kan jag bara hålla med;-)
    Kram Ewa

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...