lördag 8 mars 2014

...och den kom...


Nu tror jag på sol, värme och vår! Vaknade av att solen letade sig fram under rullgardinen och strålade in genom fönstret när rullgardinerna drogs upp. Tänk vad lite sol kan göra med en människas själ.

På dagens vandring blev det ett möte mellan vinter och vår med snö och barmark, sjöis och öppet vatten. Kände hur kroppen fylldes med energi. Jag kunde ha stått och tittat på hur den tunna isen blåstes fram och tillbaka av vinden hur länge som helst. Ena stunden var det ett lite bredare vattenstråk för att en liten stund senare ha försvunnit.


Jag gick längs sjökanten och hörde plötsligt ett ljud som lät som ett vindspel. Stannade upp och lyssnade och de spröda tonerna blev ännu klarare. Då upptäcker jag att ljudet kommer från när vattnet slår över den mycket tunna och nästan osynliga isen, och då drar med sig små små isbitar över isen. Det plingade och klingade med de allra vackraste toner.


Resten av dagen ska tillbringas med barndomsvännen och hennes man, bara de kommer hem från sin cykeltur... Älgrytan är på spisen och kvällen ska innehålla mycket prat om resor, äventyr och husbilar.

Katarina

4 kommentarer:

 1. Turen tog lite längre tid än vi räknat med ( särskilt när man cyklar fel!) men belöningen kom sen (efter att vi blivit räddade) med en helt underbar älggryta och lite resetips.
  Kram Ewa

  SvaraRadera
 2. Så vackert det ser ut..Får sucka lite av längtan jag då och att höra det vackra plingandet och klingandet hade jag gärna också gjort. Vi har haft snöstorm idag och igår spöregnade det. Ingen ordning alls. Hoppas ni har haft en trevlig kväll!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. När du skriver om ljudet av isen minns jag att jag också stått så och lyssnat, när jag var mindre, och letat till jag hittade källan. Och det var SÅ vackert, både ljudet och isbitarna i vattnet. Hoppas du får en vårig vecka :)

  SvaraRadera
 4. Ja idag kom våren...eller i alla fall solen....själv tog jag t om elvaaffet utomhus....gottigt det :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...