torsdag 6 februari 2014

Hur det går med bokutmaningen

Mina gamla böcker från början av 70-talet

För två år sedan antog jag Bokutmaningen som innebär att man ska läsa en titel på varje bokstav i alfabetet under ett år. Det lyckades jag inte med så jag tänkte att jag låter listan ligga kvar tills jag lyckas. Inte nog med det så lade jag till en lista för ett år sedan där jag skulle läsa en författare på varje bokstav. Inte heller det lyckades jag med, så även den ligger kvar. 

Jag har under dessa två år läst många böcker, med inte lyckats pricka in dem på en tom bokstav. För vet ni, det finns många titlar som börjar på D. Det känns som var och varannan bok börjar på D samt att författare har en tendens att börja på några få bokstäver.

Kan inte någon anta någon av dessa eller båda utmaningarna, så att jag kan få lite tips om vad jag ska läsa för att lyckats med utmaningarna. Skriv i kommentarsfältet om du antar utmaningen.

Mina boklistor ligger under fliken Bokutmaningen.

Katarina

6 kommentarer:

 1. Oj, vilka minnen! Din bild framkallar minnen från min egen barndom på 70- och 80-talet. Även här fanns det Kitty-, Jolly- och Lottaböcker i hyllorna. Och Pappa Långben. Fortfarande är det så att då jag behöver piggas upp, då plockar jag fram en Lottabok och läser, myser och fnittrar.

  Lycka till med dina båda bokutmaningar Katarina. Jag kan tänka mig att det blir lite klurigare när det ska vara bestämda bokstäver och liknande men jag är säker på att du fixar det. Heja dig!

  Ta hand om dig vännen och ha en fin helg.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Å, vad roligt att du också håller på med Bokutmaningen! Jag började med Bokutmaningen förra året, men lyckades inte heller få ihop alla bokstäverna (jag har bara kört Titelutmaningen). Men hallå - Q ? Vem skriver en bok med en titel som börjar på Q??? Jag konstaterade att jag inte lyckades förra året, och började om nu 2014. Tyvärr kan jag inte tipsa om nån titel på de bokstäver du saknar, jag har inte heller läst nån bok på de bokstäverna… Jag måste nog få till ett inlägg om min status på Bokutmaningen! //kram maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske får ta till engelska titlar för att lyckas ;) Det har jag inte tänkt på tidigare, något att undersöka. Du får höra av dig om du hittar några titlar på besvärliga bokstäver.

   /Kram Katarina

   Radera
 3. Det låter roligt, men jag blir så stressad av alla utmaningar så jag har lagt dem på hyllan. Just nu får min lust styra valet av bok i stället. Ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det nog är nog därför jag inte lyckats med utmaningen; jag lustläser istället för efter titlarna/författarna ;-) Måste få ihop en bra kombination av det hela eftersom jag har svårt att sluta med något som jag har gett mig in i.

   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Kikar bara in för att önska en fortsatt skön helg!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...