torsdag 31 januari 2013

Tyginspiration med sommarkänsla


Idag kom den härliga katalogen med mängder av vackra tyger från Stoff & Stil. Om du har missat den här katalogen tycker jag att du ska gå in på länken och beställa en egen. Den inspirerar till kreativitet både inom hemtextil och klädsömnad. Jag tycker mycket om olika slags tyger och köper gärna en bit när jag hittar något som faller mig i smaken. 

Det går också att hitta roliga tyger på loppis. Där kan man fynda tyger som ingen annan vill ha just då, men som ni vet så kommer det mesta tillbaka. Hur många har inte ratat de storblommiga 70-talstygerna under några år och nu upptäckt att de skulle ha varit bra att ha.

Jag syr mycket periodvis och ibland säljer jag till och med det jag har sytt. Nu har jag haft en längre period då symaskinen har stått alldeles oanvänd. Om sommaren bjuder på varma och torra dagar sitter jag gärna ute på altanen och syr. Jag hoppas på en sådan sommar eftersom det har börjat klia i sömnadsfingrarna.

Katarina

4 kommentarer:

 1. Oh, har det kommit ny katalog! Måste jag gå in i affären när jag åker till Gbg nästa gång, alltid lika roligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Åh, måste genast beställa. Den där solstolen ser ju underbar ut. Jag sydde mycket förr, men försydde mig nog. Nu sneglar jag på symaskinen igen, men jag saknar mammas från när jag bodde hemma för tusen år sedan. Den var så smidig. Jag har en modernare variant och maskinen är nog inte så förtjust i mig. Eller om det är tvärtom ;) Hinner inte trycka på pedalen förrän det blir ett kråkbo ...

  Ha en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det låter att sitta på altanen och sy:) Ha en fin helg! Kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 4. Underbara tyger. Önskar så att symaskin och jag vore mer kompisar ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...