fredag 21 december 2012

Nu doftar det jul igen...

Det blev ett litet avbrott i mitt fixande med julens sötsaker, men idag kom jag igång igen. Den här gången blev det nougatkakor, kanelbågar, mozartkulor och ischoklad. 


Min absoluta favorit idag var kanelbågarna. Om ni visste vad det luktade gott i hela huset när de var i ugnen. Rekommenderas så starkt att jag bjuder på receptet.

Kanelbågar

Ingredienser

100 gram kallt smör
0,5 dl florsocker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk kanel

Garnering
1 tsk kanel
1 msk strösocker

Hacka samman smör, socker, vetemjöl och kanel. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Svep in i plastfolie och låt degen vila i kylskåp i minst en timme. Sätt ugnen på 175 grader.

Dela degen i fem bitar och rulla varje bit till en fingertjock längd på 30 cm. Skär varje längd i sex bitar. Gör tre korta snitt på varje bit. Blanda kanel och socker på en tallrik och tryck ovansidan i blandningen. Böj bitarna lätt till en båge och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i ugnen i 10-12 minuter.

Baka och njut av både doft och kakor!

Maken har börjat röra på sig lite efter många dagar med hög feber och lade märke till att jag köksfixade utan att stöka till idag.

Ha en fin fredagskväll! 

Katarina

7 kommentarer:

  1. Oj så mycket gott!

    Skönt att maken mår bättre :-)

    Ha en riktigt god jul!
    Kram K

    SvaraRadera
  2. Men oj Katarina vad du bakar och står i. Kan tro att det doftade gott :-)

    God jul

    SvaraRadera
  3. Så mycket gott du har gjort! Önskar dig också en fin jul! Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Hjälp, så mycket gott Katarina! Att det blir en riktigt god jul hemma hos er råder det absolut inga tvivel om. Mums! :)

    Stackars maken. Hoppas att han är på benen igen lagom tills imorgon och att ni får en riktigt god och varm jul tillsammans. ♥

    Stor julkram
    Lotta

    SvaraRadera
  5. Åh, så gott det ser ut! Så duktig du är. Kakorna som ser ut som blommor, har du någon form till dem, eller är de spritsade? Urtjusiga är de hur som helst!

    Jag har nog ingen chilisort som är extra enkel att odla, men ett tips är att köpa en vacker frukt i affären eftersom fröerna är färska. Brukar bli fina chilisar :) Och du behöver inte börja nu. Det är bara det att de har lite lång utvecklingstid, så därför tycker jag att det är trevligt att börja tidigt för att inte behöva vänta till långt in på hösten för mogna chilisar.

    Hoppas att du får en riktigt god och fin julafton! Här ska vi snart skotta oss ut och styra mot föräldrarna en bit bort :)
    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
  6. Så mumsigt!
    en riktigt God Jul
    Agneta

    SvaraRadera
  7. De är ju makalöst fina!! Så perfekta! Och mycket gott ser det ut också :)

    Jag kommer tillbaka imorgon och skriver av receptet. Jag vill prova baka dem. Tycker mycket om kanel.

    Hoppas julen har varit fin för er!

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...