måndag 17 december 2012

Det doftar jul...

Igår kväll valde jag ut några sorter jag skulle börja med idag när jag kom hem. Jag som ytterst sällan bakar kakor slog till och valde ut en kaksort och två godissorter. När jag handlade ingredienser idag så fick jag ögonen på ett bakningsmagasin med jultema som jag slog till och köpte. Måste erkänna att det är en liten svaghet hos mig att inför jul köpa olika julmagasin.

Tro det eller ej men planerna ändrades till två kaksorter och en godissort.


Det blev ingefärskakor, chokladkakor med apelsin och mörk chokladtryffel. Kakorna smakade alldeles utmärkt men tryffeln är jag fortfarande smått skeptisk till. 

Hur det gick med köksstöket? Jo det var precis lika stökigt som det brukar vara när jag bakar och fixar. Den febersjuke maken passerade hasande igenom köket, men jag tror nog inte att han var kapabel att  lägga märke till oordningen.

Dagen kommer att avslutas med nya val inför bakningen i morgon kväll.

Så småningom kommer recept på mina favoriter.

Katarina


7 kommentarer:

 1. Det är roligt att baka kakor om det bara inte är för svårt, alltså jag menar många moment och pilligt. Dom här kakorna såg så där riktigt goda ut och låter som det också! Jag får nog baka en omgång bröd till innan julen kommer för det var väldigt vad bröd det gått åt här det sista.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Så duktig du är! Här är det sambon som tar sig an julbaket och sju sorter ska det visst bli, norska då... Ingefärakakor tycker jag låter väldans smaskens! Flink med kameran, som vanligt! Ha en fin dag och hälsa maken att här är det också en som har feber och hostar. Just som bihåleinflammationen hade botats hoppade ett lungvirus på mig. God jul liksom!:-( Krya på dig-hälsning till din käre man. Och stor kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hälsningar! Du får ta och krya på dig du med så att du får njuta av julen.

   Kram Katarina

   Radera
 3. Du har varit duktig ser jag :) wow....Sååå gott och mumsugt. Nu blev jag sugen på ett kakbak. ;) känner doften från ditt kök .....mmmm...
  Ha de gott
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 4. Kikar in igen för att:

  Önska dig en riktigt God Jul vännen <3
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...