söndag 16 december 2012

Veckan före dopparedagen


Så var den här, veckan innan julhelgen. Som vanligt så känns det som om vi aldrig kommer att hinna få julefrid och julefint tills dess. Då kan man ju tro att vi har stora planer på gång som måste fixas men så är det inte. Lite lagom med juldekorationer, lite lagom med julmat, ett fåtal julklappar och lite julstädning. Nja, det är nog det där med stämningen som ska infinna sig. Ni vet när det nästan luktar jul när man kliver innanför ytterdörren.

Naturen har dock gjort sitt för att skapa julstämning med all snö som har kommit. Det är riktigt vackert utomhus med snötyngda träd och snövallar efter vägarna.Jag håller tummarna för lite kyla så att det vackra håller i sig.I morgonkväll drar jag igång med lite julgodisfixande. Det är min startpunkt för julen. Jag är dock expert på att göra för många sorter samtidigt och därmed stöka till ordentligt i köket. Maken är lite mer strukturerad och skulle nog önska att jag gjorde en sak i taget. Det händer att han får rycka in med livräddande åtgärder för godisets skull. Han är inte bara mer köksstrukturerad han läser recepten rätt också vilket jag kan missa ibland. Tyvärr har jag ingen godisräddare till hands i morgon eftersom han ligger däckad i feber, värk i kroppen och mår pyton.

Nu ska jag ta fram mina "julpysseltidningar" och planera vad som ska bakas i morgon. Har du några favoritrecept på julgodis?

Katarina

3 kommentarer:

 1. Hej! :)

  Jag tycker att även fast man (jag) inte har stora julplaner blir det ändå tillräckligt mycket för det är ju något extra som tillkommer utöver det vanliga man har, som också är tillräckligt mycket. Jag prioriterar hårt men jag vet att om jag hade haft ett jobb som jag inte blev så förbaskat trött av eller jobbade lite mindre, ja då hade jag nog orkat mer och varit piggare. Jag hade nog bakat då minsann, tror jag ;)

  Men i helgen har jag/vi verkligen gjort en hel del. Faktiskt även handlat i stort sett all julmat och det som behövs kring det. Helt otroligt så mycket som ska handlas trots att vi inte har ett överfullt julbord. Även där har vi dragit ner.

  Hoppas det går bra med godisfixandet. Jag är en sån som stökar ner rent förskräckligt mycket i köket ;)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Ja nu går det fort framåt...gäller bara att INTE stressa upp sig ...
  Synd att maken är sjuk..hoppas han repar sig snart.
  Idag töar det förskräckligt här och nu håller jag tummarna hårt för att det inte smälter bort allt fint vitt som kommit tidigare.

  Godis har vi gjort färdigt nu, choklad- och gräddkola och marknadsgodis, men en favorit som återstår det är brända mandlar som vår dotter är expert på så det fixar hon själv..jättegott..

  Ta det lugnt och stressa inte, det blir jul ändå som sagt...
  önskar dig en finfin vecka
  Ann-Louisekram♥

  SvaraRadera
 3. I år har jag provat att göra knäck i mikron. Det var jättesmidigt. Annars har jag inte något favoritrecept, brukar köpa det mesta godiset.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...