onsdag 17 oktober 2012

Lovsång till Italien

Idag blir det dubbel lovsång till Italien. Efter ett par års vila från vår lilla kör här i byn så gjorde jag en omstart nu i kväll. Det kändes lite rostigt i sångrösten, men vad kul det var. Riktigt häftig blev det när vi tog oss an ett stycke på latin som ska sjungas i Venedig nästa höst. Jodå! Vi ska till Italien och sjunga. Jippie!!! Jag får åka till Italien igen...


Åter till den härliga resa som jag precis har gjort... Jag utlovade häromdagen att visa bilder från Pompeji. Det var en märklig känsla att gå omkring i staden som begravdes under aska och pimpsten år 79. 


Här kan man se ett övergångsställe och lägg märke till hjulspåren i stenläggningen.


Det fanns till och målningar som bevarats under aska och pimpsten.


Ett snabbmatställe från år 79.


Det var så sorgligt att se avgjutningar av människor som omkom i askmolnet. Man kan se hur de försökt täcka munnen för att inte andas in askan. Undrar vad de tänkte i just den stunden?

Katarina


4 kommentarer:

 1. Gillar snabbmatstället! Men människorna som förstenades i askmolnet är lite makabra.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det en märklig känsla att gå omkring där!att tiden har stått still, jag kunde nästan höra ljudet av vagnarnas hjul mot stenarna.Får nästan göra ett nytt besök där nästa gång vi åker till Italien (fast jag skall nog inte sjunga). Kul att du tagit upp sången igen!
  kram Ewa

  SvaraRadera
 3. Så härligt - både med Italien och att sjunga i kör. Har gjort det stora delar av livet, men inte just nu. Fick ett mejl från en frilans som ska åka till Österrike i morgon, bo i en hytta i alperna och vara borta i en månad och bara skriva och göra vad som faller honom inte. Är så avis att jag nästan sjunker under skrivbordet :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara bilder...som alltid hos dig!!!
  Vad trevligt med körsång (som du vet så sjunger jag också i kör) Jag har körkompisar som nyss varit i Italien och sjungit..de var förståss helnöjda :)
  Tusen tack för din goa kommentar hos mig♥ den värmde oerhört :)
  Ha en finfin helg
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...