tisdag 21 augusti 2012

Intensivt pusslande

Hemma hos oss har vi varit helt uppslukade av ett pussel under några dagar. Det var oerhört längesedan vi lade något annat pussel än det som handlar om att få ihop vardagen. Jag hade glömt hur besatt man blir av att "bara lägga en bit till" och när man har lagt den "ska man bara lägga en till" och så rinner tiden iväg och en bild växer fram. 


Jag tycker att det infinner sig en slags meditativ känsla där man sitter med alla bitar framför sig och den enda uppgiften är att lägga bit till bit. Fastän målet är att bygga ihop pusslet så känns det lite tomt när sista biten är lagd.


Nu ska jag försöka hitta ett nytt pussel att bli uppslukad av.

Brukar du lägga pussel?

Katarina
4 kommentarer:

 1. Nej jag brukar ju inte lägga pussel numera, bara med barnen när de var små.
  Men vilket vackert och stort pussel som du/ni klarat :) imponerande.
  Förstår att tid och rum lätt försvinner när man pusslar.
  Härligt inlägg!
  Ha det så fint
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 2. Men!!!! Vilka tålamod!!!!! Näääää, här lägger vi absolut inga pussel. Jag tyckte det var sött när barnen hade pussel med små knoppar på för att tag i biten och skulle lejonet sitta på rätt plats liksom elefanten... DET är pussel det! ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Nu är det tyvärr några år sen men jag känner igen känslan; bara en bit till och att man inte kan ge sej förrän man hittat den där blå himmelsbiten med rätta nyansen!!
  Kanske jag skall skaffa ett pussel till värmlandsbesöket i september så vi har nåt att göra på kvällarna...(har tagit semester för säkerhets skull;)
  kram Ewa

  SvaraRadera
 4. Åh vilket snyggt pussel! Det där måste du nästan spara och sätta upp på väggen! Bygger sällan numer. Med två små barn och två busiga katter skulle hälften av bitarna försvinna innan jag var klar..

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...