lördag 10 mars 2012

Var sak...

...har sin tid precis som var sak har sin plats.


Jag köpte en bok av Kaffe Fassett på bokrean. Han stickar, syr och broderar de mest fantastiska alster. Jag hade förmånen att kunna gå på hans utställning på Röhsska muséet i Göteborg för några år sedan och det var en upplevelse. Det är en explosion av färger och mönster av alla de slag. Dova färger, starka färger, rutor, ränder, blommor och gobelänger.


I vilket fall så fick jag syn på hans bok "kaffe fassett stickar igen" och köpte den. Jag har ett par av hans tidigare böcker också och tycker om att sitta och bläddra i dem för att få inspiration. Lika inspirerad blev jag den här gången.


Det var så otroligt längesedan jag stickade eller broderade något. Förr hade jag alltid något handarbete på gång som jag satt med vid tv:n eller ute på altanen. Jag kan inte komma på vad jag handarbetade med senast. Det skulle kunna vara lapptäcket som jag satt och sydde för hand. 

Vad gör jag i stället då? Jo, precis som så många andra så sitter jag med telefonen, surfplattan eller laptopen i knät och pysslar med något. Då är ju frågan om jag tycker att det är lika bra eller om jag bara har blivit alldeles förslappad. Jag vet inte riktigt eftersom det är kul att spela Wordfeud, blogga, läsa andras bloggar med mera. Ibland är det ju "måstesaker" som plugg och jobb också. Så var sak har kanske sin tid...

Nu är det i alla fall så att jag blev väldigt sugen på att börja handarbeta igen. Får se vad det kan bli... Kanske den snygga kudden på framsidan av boken. Om ni inte har stött på Kaffe Fassett tidigare så gå iväg till biblioteket eller bokhandeln för att införskaffa hans böcker.

Vad brukar du pyssla med framför tv:n?

1 kommentar:

  1. Jag kommer ihåg den utställningen, vi gick på den tillsammans! Har också en bok av honom, men har inte kommit längre än att titta i den...
    Ewa

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...