söndag 11 mars 2012

Jag virkar!


I går började jag virka. Visserligen har jag gjort några försök då och då under åren men har aldrig lyckats riktigt bra. Min mamma gjorde många tappra försök när jag var liten men som jag kommer ihåg det så slutade det ofta med att jag blev arg och slängde iväg virkningen. Däremot har jag varit ganska bra på att sy och sticka men det där med virkning... njae... Samtidigt så har jag tyckt att det sett så kul ut när andra virkar och varit sugen på att försöka själv igen. 

När jag väl har bestämt mig för något så är det fullt ut. För något år sedan inhandlade jag en bok om virkning av Jan Eaton som heter "Virkskolan". Det var precis vad jag behövde eftersom den beskrev teknik och metoder på ett mycket instruktivt sätt. Jag virkade och tränade på olika saker: luftmaskor, smygmaskor, stolpar, halvstolpar osv. Sedan tog det slut. Jag visste ju inte riktigt vad jag skulle göra med mina kunskaper nu när jag väl hade dem. Så det gick ungefär ett år till. 


Jag såg olika varianter av så kallade mormorsrutor som satts ihop till vackra plädar i alla möjliga tidningar och bestämde mig för att lära mig virka mormorsrutor. När jag letade på nätet i går så hittade jag en jättebra sida, Stickskolan, med många varianter av mormorsrutor och där jag bestämde mig för en variant som jag började virka. Om jag virkade... Jag tror jag virkade hela dagen; ute på altanen, framför tv:n, genom melodifestivalen och i morse så fortsatte jag. 

Nu blir det till att plugga snabbt, intensivt och fokuserat så att jag får tid att virka.

Vilket är ditt favorithandarbete?

2 kommentarer:

  1. Så fint det blir! Jag skulle också vilja lära mig att virka, får väl ta den tiden nån gång...! Ha det gott kram från Maria

    SvaraRadera
  2. Mormorsrutor är så fina. Skulle vilja ha en fin filt av mormorsrutor. Jag tycker det ser ut som att du gör mycket fina maskor och stolpar! Jag är helt och hållet obegåvad vad gäller virkning eller stickning.

    Trevlig måndag!

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...