tisdag 21 februari 2012

Om inte om...


Det var ju för att inte bli så här sjuk som jag började vaccinera mig en gång i tiden eftersom influensa hade en tendens att söka upp min kropp varje vinter. Precis som en del åker på vinterkräksjuka så fort den dyker upp så brukade influensan drabba mig. Fast jag tror att jag klarat mig genom vaccination i tio år i alla fall.

Den här natten var faktiskt värre än den förra och jag tackar nattradion på P4 för god underhållning och en kanonbra spellista helt i in smak. Hur kan man orka skriva efter en sådan natt kan ju någon fundera över. Jo, det är precis som att man samlar sina krafter och skriver ner det som rör sig i huvudet för att upprätthålla någon slags normalitet sittandes här i sängen. I stället för att grotta ner sig i eländet tar jag in lite av världen utanför mitt hus och orkar samla lite mer kraft.


Mitt resonemang om bopålar från igår var inte riktigt färdig ännu. Då tänker jag på tillfälligheter och avgörande beslut var man ska sätta ner sina pålar. Ni vet tänk om... Mitt första tänk om idag är: tänk om mina föräldrar hade valt att flytta tillbaka till Österbotten i Finland istället för till Västkusten. Hade jag då pratat finlandssvenska, firat venetiansk på hösten, jobbat i det finska skolsystemet osv. Mitt andra tänk om är: tänk om vi hade valt att bo kvar i Skåne. Hade våra barn pratat skånska, spelat hockey i Rögle och turat till Helsingör osv.

Har ni några sådana "tänk om" i era liv?


4 kommentarer:

 1. Nej men så hemskt, blev det ännu värre. Då kanske det vänder strax! Hoppas på det.

  Bilderna du visar, har du tagit dem? De är underbart vackra. De är verkligen njutningsfulla och ger en härlig känsla! :)

  Jag har också funderat ibland på det där "tänk om". Egentligen finns det ju massor av dem. Hur mycket styr vi själva av allt som händer och hur mycket är förutbestämt, kanske...

  Precis innan jag träffade min sambo hade jag tankarna lite åt Göteborg. Hade börjat fundera och kände att - ja, det är nog dags att röra på sig nu. Men då hade jag ju inte alls haft det jag har nu. Det var nog meningen att jag inte "hann" fara.

  Har funderat på hur det skulle varit om jag inte växt upp i en liten fjällby och att min mamma dog när jag var tolv år gammal. Vad hade det blivit av mig då. Livet är verkligen fullt av "tänk om".

  Krya på dig och tack för fina inlägg! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för go omtanke! Nu i kväll känns det som om det finns hopp om förbättring.

   Bilderna jag visar är tagna av mig. Vad kul att du tycker om dem. Jag fotograferar oftast med ett makro.

   Katarina

   Radera
 2. vi skickar massor av krya på dig hälsningar från oss!!! kram emelie och elin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...