måndag 20 februari 2012

Där jag har mina bopålar


Nu har jag lärt mig att man visst kan få influensa trots vaccination. Ännu mer fantastisk är att två i samma familj får influensa samtidigt trots vaccination. Då kan man undra om det är så att oddsen är emot oss eller om vi fick fel vaccination. Efter en vidrig natt har jag nu satt mig upp i sängen och försöker fördriva lite vaken tid utan att ta ut mig.

När man sover så där konstigt som man gör med feber i kroppen så formas tankarna lite mystiskt. Jag har under hela natten gått igenom de ställen jag bott på om och om igen. Titeln på mitt inlägg kom också någonstans där mellan dröm, vakenhet och feber. Varje omgång med uppräkning av ställen föregicks av mantrat "Där jag har mina bopålar", så då fick det bli mitt inlägg idag. 


Mina bopålar fanns i Ångermanland när jag kom till världen och ganska snart därefter bestämde sig mina föräldrar att dra upp bopålarna och flytta till Bohuslän. Där växte jag upp och bodde tills jag gått ut gymnasiet. Då packade jag ihop och flyttade till Göteborg under några år och på grund av studier tog jag mitt pick och pack och drog till Dalarna. Efter tre år av boende i Dalarna var jag färdigutbildad och ville ha jobb och det fanns det i Skåne. När det hade gått ett par år där nere så slog jag ner mina bopålar  i Värmland. Här har de pålats ner djupare och djupare under 23 år. Det var den här historien som matades upp i natt gång på gång under den febriga drömmen.

När jag vaknade för en stund sedan började jag fundera på det där med var man bor. Jag tror att man skapar sig en boplats var man än hamnar. Människor har ungefär samma glädjeämnen som sorger på de platser jag bott i Sverige. Det är bara formen som skiljer. Här i glesbygd klagar vi över dåliga vägar som gör att bilarna slits medan man i storstadsområdena klagar man på alla köer och den tid det tar att komma till jobbet. Olika infallsvinklar men det handlar om transport med bilar. Exemplen skulle kunna bli många. 

Nej, nu tar orken slut... Ska försöka sova en stund eftersom sömn lär läka kroppen... eller är det bara en myt?

8 kommentarer:

 1. Vilken intressant historia kring ditt boende genom alla åren!
  Här har rundgången kring vaccinationer gjort att vi hoppar över dem framöver. Hoppas du blir frisk! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken! Jag kunde ha hamnat i dina trakter också. Mina föräldrar kunde ha flyttat tillbaka till sina hemtrakter i Österbotten istället för Västkusten.

   Katarina

   Radera
 2. Oj, vad du skriver intressant när du har influensa ;) Och vilken dröm du hade. Det var nog en mening med den. Tycker om din rubrik på inlägget. Den låter så betydelsefull. Tänk att det du hörde det i drömmen.

  Krya på er!!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, drömmarnas väga är svåra att styra...

   Katarina

   Radera
 3. Intressant det där med vart man hamnar. Jag trodde aldrig jag skulle hamna i Halland. Och nu kan jag inte tänka mig att flytta.

  Fast Värmland är också jättefint. Jag har sett nästan hela Värmland under mina år som nyhetsreporter på SVT i Karlstad. Mycket fint där uppe och jag saknar det faktiskt ibland! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har gjort några år i Värmland! Alla ställen har sin charm... Halland är mycket trevlig det med.

   Kram Katarina

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...