onsdag 16 februari 2011

Sommarauktioner

Det är så kul att gå på riktiga sommarauktioner som hålls direkt på plats, alltså på gården där sakerna ska säljas. Det är inte så ofta eftersom auktionsfirmorna ofta samlar ihop sakerna och säljer dem i diverse lokaler eller folkparker. Men om man hamnar på en gårdsauktion gäller det att ha tålamod eftersom de saker man suktar mest efter har en tendens att bli överhoppade när man tror att det ska vara dags. För några år sedan hamnade jag på en gårdsauktion i Gräs (Sunnemo-Värmland). Vi var ute efter en gammal damcykel till sonen eftersom det just då var inne bland kompisarna att cykla på sådana. Då får jag syn på lådan i papp med Göteborgskex tryckt på. Minnen, minnen, minnen... Jag är ju uppvuxen med att åka till Kungälv och köpa bräck på Bräckboden, alltså från Göteborgskex. Så gör vi faktiskt än i dag när vi passerar Kungälv några gånger per år. Det hade tydligen varit Mariekex i från början och lappen med namnet på den som hade beställt satt kvar. Den skulle jag ha! Väntan blev mycket lång, men den som väntar på något gott vet ni... För 30 kronor fick jag lådan som faktiskt var fylld med en massa kul saker och åkte hem med både den och en damcykel. Nu står den på frysen och gör mig glad.

När jag tittade lite närmare på den tecknade bilden av kexfabriken fascinerades jag av detaljrikedomen.

3 kommentarer:

 1. Vilken fräck låda :)

  Man kan uttala Feng shui på två sätt. Ungefär precis som det stavas feng shi och det amerikanska sättet Fung shwey eller hur det nu stavas. Själv kör jag den översta uttalet. Svårt att skriva uttal men jag hoppas det går bra ändå :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det är så kul med gamla saker som är nostalgi. Det är ju faktiskt så att det som inte ser ut att vara av något värde verkligen kan vara det för någon annan. Det är nog det som är tjusningen med auktioner!

  Ha det bra, kram Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...