torsdag 4 september 2014

Lite sent men här kommer Champagne

Hur långt efter är jag nu då? Jag är fortfarande kvar nere i Europa med mina inlägg och så kan det bli när tiden är full av så många trevligheter att bloggen hamnar i skymundan. Efter Normandie åkte vi i vilket fall till Champagne och där upptäckte jag hur gott det är med champagne. Förutom det var det fantastiska vyer över vinodlingar så långt ögat nådde.


Vi besökte några champagnehus och deras källare. På ett ställe fick vi en guidning enbart för oss med en guide som verkligen förde in oss i champagnens värld. Eftersom vi var noviser på området så var vi nog tacksamma att guida. Vi fick reda på det mesta om hur man odlar, tillverkar och lagrar champagne. Passande nog var denna guidning på det första stället vi besökte. Vi besökte  också champagnehuvudstaden d'Epernay med de stora champagnehusen och där missade vi Tour de France med mindre än 30 minuter. Cyklisterna passerade nog när vi parkerade bilen och när vi kom till centrum vara bara TV och publik kvar.


Vi besökte även Hauteville där munken dom Perignon fixade till den första champagnen. Vi var i kyrkan där han är begravd och vandrade runt i staden. Det var en liten mysig stad uppe på en kulle. Man hade en tradition där, även nu i modern tid, att hänga en skylt utanför sitt hus som visade vilket yrke man hade. Självklart blev det lite champagneprovning.


Besöket i Champagne avslutades med en tur nere i Merciers champagnekällare. Man åkte hiss ner 30 meter under jorden och där fanns det 110 km gångar. Man åkte med ett tåg under jorden för att bli guidade. Efter turen var det förstås champagneprovning.


Mycket nöjda med dagarna i Champagne och några lådor champagne i bagaget började vi resan norrut.

Katarina

1 kommentar:

  1. Härlig läsning och fantastiska bilder!
    Ha en skön helg!
    Kram Katarina

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...