söndag 30 mars 2014

Tar ner träd trots att jag egentligen vill krama dem...

Det gör lika ont varje gång vi tar ner stora och gamla träd i vår trädgård. Idag var det dags igen. En rönn som har varit "spökträd" i några år nu och lite riskfylld att ha kvar, samt ett lönn som blivit alldeles för stor för vår trädgård och som skulle krossa husbilen om den skulle få för sig att välta. Lönnen var den som kändes värst att ta ner, men den hade börjat ruttna lite där den delade sig till två stammar.


Träden fälldes och vi har lyckats få bort allt ris som blev efter lönnen. Vi hann inte såga upp hela trädet innan orken tog slut, så det blir kvällsjobb under veckan. Svärfar står för motorsåg och goda råd, och får sedan all ved eftersom vi inte eldar med ved.


Ja, hur känns det nu då? Jag som egentligen vill krama träd istället för att fälla dem känner nog att det blev bra ändå. Nu kan jag ju få mitt växthus på platån under lönnen (som inte finns längre). Eftersom vi bor på en kulle så har vi inte så många platta ytor, och en av de få var just under lönnen. Vi har inte byggt något växthus där just på grund av lönnen och eventuellt nedfallande grenar. 


Här skulle det alltså kunna ligga, växthuset alltså. Nu måste vi ännu en gång diskutera om vi ska köpa eller bygga själva. Tar tacksamt emot alla tips på hemmabyggda växthus. Tror nog också att körsbärsträdet kommer att tycka om allt ljus och all näring det kommer att få i framtiden.

Ha en skön vecka allihop!
Katarina
2 kommentarer:

  1. Atärt att vänja sig säkert, men det blir säkert bra med tiden! Roligt att få planera växthus! Nu ligger den bästa tiden framför!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår. Är ingen trädsågare. Nej, jag tycker det är sorgligt att såga ner träd och alla som blåser omkull i storm. I November hade vi hemsk storm som mejade ner stora områden. Hemskt! Här hemma hos oss ligger träd lite här och var med hela rotklumpen framme.

    Men de måste ju till sist bort och nu kan du äntligen få (köpa, bygga) växthuset!! Tänk så istället. Hur många fina och roliga stunder du kommer att få i ditt växthus. Körsbärsträdet kommer att frodas.

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...