söndag 2 februari 2014

Listornas lov


Så länge jag kan komma ihåg har jag skrivit listor. Det finns en lista för varje tillfälle och tillfällen är det gott om. Jag har förstått att jag inte är ensam om att skriva listor, men jag har också förstått att man använder dem på olika sätt. En del skriver dem och stryker efter hand som man är klar med något på listan. För mig är det själva strukturen som är viktig, att få ordning på det som ska göras eller drömmas om. Mina listor skapas framförallt när jag har lite för mycket att göra. De hjälper mig att få syn på alla trådar som hänger löst och fånga dem genom att skriva ner dem.


Vad gör jag med mina listor då? Jo, jag skriver dem och oftast lägger jag undan dem och ibland glömmer jag till och med bort dem. Det är som om att bara de har blivit skrivna så har de fyllt sitt syfte. Jag har några listor som jag faktiskt stryker i efter hand och det är till exempel litteraturlistan i mina studier där jag stryker när jag har läst klart en bok eller ett kompendium, men det kan också vara storhandlingslistan där jag måste stryka så jag inte missar något.


Favoritlistan är Saker jag vill lära mig och den fyller jag på efter hand som jag kommer på något. Nu i vinter har jag kunnat stryka sticka vantar och innan vintern är slut hoppas jag att även kunna stryka åka skate (tränar på det regelbundet i skidspåret). Något som har stått i flera år är lära mig italienska och den önskan kommer i alla fall inte uppfyllas innan jag är klar med studierna i juni 2015.

Skriver ni några listor och vad använder ni dem till i så fall och vilken är favoritlistan? 

Ha en bra vecka!
Katarina

6 kommentarer:

 1. Milde himmel så länge sedan jag var hit! Fina vantar har du gjort och" legimitationen" har fixat sig och så har du piffat opp stubbarna så man ser hur glada de är att få vara med och hjälpa fåglarna. En lista det också. Jag gör helst sådana listor där jag håller reda på både roligheter och måsten och kan stryka och se vart lite av tiden tog vägen. Jag tror jag skriver opp "försöka fota så fina frostbilder som Katarina" på rolighetslistan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kanske hamna på din "rolighetslista".

   /Katarina

   Radera
 2. Oooo vad jag njuter av dina underbara bilder!!
  Listor är riktigt bra ibland...även om jag inte är en lika flitig listskriverska som du :)
  Önskar dig en finfin inledning på nya veckan
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Väldigt sällan jag skriver andra listor än matlistan, vad som ska handlas. Och när jag väl skrivit någon lista om annat glömmer jag den lätt. Ibland om vi ska bort skriver jag vad vi ska ha med. Jag försöker hålla saker i huvudet så långt det går för tänk om jag får ännu sämre minne om jag börjar skriva ner allt istället.. Ja ibland tänker jag så. Fast när jag ska handla åt både oss och svärmor samtidigt glömmer jag koderna för betalkorten så det måste jag skriva upp innan jag far på affären. Det har hänt fler än en gång att jag står där i kassan och säger - Ehhh.. jag har glömt min kod...

  Kram, ha en bra måndag!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, koder är ett elände! Tänk att man kan glömma något som man använder så ofta. Förra veckan glömde jag bort att jag hade bytt inloggning på bloggen. Kunde inte förstå varför jag inte kom in. Sedan kom jag på att jag hade bytt inloggning. Vilken det var kom jag ju inte ihåg. Som tur är så löser sig det mesta.

   /Katarina

   Radera
 4. Ja jag skriver också listor :) Många och långa! Men det är själva skrivandet som är viktigt för mej, att få alla tankar o planer på papper...sen slänger jag dem :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...