onsdag 17 juli 2013

Mot Helags

Nu var det dags att ta en dagstur till Helags fjällstation. Anledningen till att vi gjorde dagsturer i stället för att vandra med packning handlar om min axel. Jag har ju under några år inte kunna bära ryggsäck på grund av smärta i axeln, men nu är den opererad och under rehabilitering. Första steget var att bära min egen dagspackning med regnkläder och matsäck. Ni kan inte ana hur bra det kändes att efter 25 kilometers vandring komma ner från fjället och inte ha ont. Jippie!


Vi hade en otrolig motvind på väg mot Helags med vindar som i byarna kom upp runt 20 m/s. Det kändes stundtals som om jag höll på att blåsa bort. Jag blåste av spångarna vi gick på då och då. Det var en lättnad när vi kom fram till fjällstationen och kunde glupa i oss varm och välsmakande gulaschsoppa.


Efter en liten paus så började vi gå tillbaka ner mot bilen. Tyvärr såg man inte så mycket av Helags och det var inte särskilt lockande att ta sig upp på varken glaciär eller topp. Som tur är så har jag varit där uppe tidigare, för sådär lite mer än 30 år sedan, under min TVM-period inom Friluftsfrämjandet.

Nu hade vi vinden i ryggen eller från sidan och det gick klart mycket lättare att vandra. Väl nere i husbilen somnade vi ovaggade efter dagens vandring.

Katarina

3 kommentarer:

 1. Åh wiii vilken upplevelse! En gång bara har jag fjällvandrat. Eländigt att jag inte gjort det fler gånger faktiskt, känner jag nu. Nog för att jag är uppväxt mitt i fjällen men jag vill vandra mitt i hela härligheten igen!

  Kram, fortsätt ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Härliga och fina bilder från fjället! man kan helt enkelt inte få nog...:))

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Inte konstigt att det är myggfritt med den vinden;). Vad skönt att axeln funkar! Och inte behöver du krypa in i ett tält efter dagens etapp...Är ni sugna på mer husbilsfärd så går färden mot Italien fredagnatt...
  Kram Ewa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...