På midsommar hade Ewa med en burk med de absolut mest beroendeframkallande frökex till oss. Man kan helt enkelt inte sluta äta dem när man har tagit det första kexet. De går att äta som de är eller med en god ostbit på.
Givetvis bad jag om receptet och nu står en andra omgång av kexen i ugnen. De är helt perfekta för mig som tycker om lättlagade godsaker.
Här kommer receptet som Ewa delade med sig
Frökex
2 dl majsmjöl
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
2 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
flingsalt
Blanda allt väl.
Bred ut tunt på bakplåtspapper på en plåt.
Strö över flingsalt och tryck till lite.
Dra skåror för att underlätta att bryta isär kexen.
150 grader i en timme.
Nu kommer Ewa tycka att det nog är dags att jag lägger ut receptet på tomatkompotten och ostpajen också. Det kommer, det kommer...
Katarina
Tack snälla du för receptet, det måste jag prova snarast:) Må så gott kram från Maria
SvaraRaderaVäääldigt gott är det;) Dock har jag ett lite annorlunda recept, men kan ana att det nästan är likadant kex:) Mums, jag får nog baka imorgon;)
SvaraRaderaKram kram
Ja de där är himla goda!
SvaraRaderaVar ett tag sedan jag bakade sådana.
Ha en skön kväll!
Kram K
Såå härligt recept ...tack!!
SvaraRaderaSkickar med en liten sommarhälsning :)
Kram Lollo♥
Åååå, så gott, så gott! Jag kopierar av receptet och jag har majsmjöl hemma!
SvaraRaderaAgneta kram