fredag 26 april 2013

Leva själv och andras intressen


Det var en mystisk överskrift kan man tänka... och det är den. Jag ska skriva om att inte ha tid, längtan, vara nöjd ändå. 

Mitt liv innehåller alldeles för lite fri tid (inte fritid) just nu och har så gjort under tre år. Det beror på att jag har valt att plugga på halvtid och jobba heltid. Jag pluggar tillsammans med en kollega och vi peppar varandra när det känns hopplöst ibland. Under våren har det ofta hörts från mig "Jag har inget liv!!" och för inte så länge sedan svarade hon "Bara vi tar oss igenom den här terminen så har vi bara hälften kvar när det blir jul". Då kunde jag inte annat än att skratta för mig själv för vi är klara juni 2015. Det ni! 

Jag längtar efter så många saker som att sätta mig med ett handarbete i soffan och se på TV en hel kväll, lägga mig på sängen och läsa skönlitterära böcker i flera timmar, sätta mig vid symaskinen och sy väskor till försäljning i långa banor, måla om garderoben i hallen osv.

Trots den lilla fria tiden är jag nöjd ändå för jag vet att jag har gjort mina val och med dessa val följer en del uppoffringar. Det har gjort att jag värdesätter min tid på ett helt annat sätt än förr. Jag planerar och njuter av det vi hittar på.

När jag sätter mig ner och tittar runt på alla trevliga bloggar som existerar blir jag på gott humör. Tänk så många olika intressen människor har och så trevligt det är att ta del av dem. Jag blir lugn av alla växtbloggar som utstrålar lugn och växande, inspirerad av alla pysslare och handarbetare, hungrig av matbloggarna (och sedan mätt), pushad av träningsbloggarna och ordningssam av inredarna. Så ni ser hur viktiga ni är!

Nu ska jag sätta mig och jobba med den där analysen som inte riktigt vill lossna. Jag skriver ord och meningar men det blir ingen helhet.

Ha en fin fredag!
Katarina5 kommentarer:

 1. Åh, jag vet precis hur det känns. Jobbade heltid och pluggade (först) och skrev magisteruppsats (på slutet) på halvtid i fyra år. Det var kämpigt. Dessutom red jag lektion två kvällar i veckan och hade ett rätt så hektiskt socialt liv. Sedan gick jag nästan in i väggen, men chefen var uppmärksam och drog i nödbromsen innan det hann gå för långt :)

  Lycka till med studierna!
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Åh nu var det länge sedan jag kikade in här hos dig. Min dator är fortfarande på reparation..tror de fikar istället för jobbar på det där stället.. Jag skulle säga att jag hoppas du mår bra och så. Läser att du verkligen har fullt upp. Vet att du studerar och jobbar samtidigt. Du gör det så bra. Kämpa på. Du har ett mål och ett syfte med det hela. Förstår att det känns tungt många gånger. Inte många orkar med att samtidigt jobba heltid. Kom ihåg att ta hand om dig och var rädd om dig!

  Vi ses igen om än jag tror det kommer att ta tid. Den här lilla lilla datorn är jobbig att läsa och skriva på.

  Kram, trevlig helg! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Så sant så...förstår dig till fullo!
  Ha nu en lugn och fin helg..ta hand om dig...
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Det är tufft, att jobba heltid och plugga halvtid. Så har jag gjort också.
  Förstår hur det känns. Nu vill jag plugga igen men denna gång så gör jag inte som tidigare. Man behöver fria timmar för att må bra. Lycka till!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...