torsdag 25 april 2013

Återvunna presenter

I dag fyller en barndomsvän 50 år och vi har känt varandra större delen av dessa år. Det var hon som förde in en ny god idé i mitt liv för ett tag sedan, återvunna presenter. När hon kom och hälsade på så hade hon med sig en present som var inslaget i återvunnet papper med återvunnet snöre runtom. Inuti paketet var det en bok som hon hade köpt på bokmässan, läst och tyckte skulle passa mig. Dessutom tyckte hon att en återvunnen present var perfekt för mig som "tjatar" om miljö och hållbart leverne.


Det här var boken jag fick. Tyvärr så har jag inte hunnit läsa den ännu, men den ligger överst i min hög med böcker jag ska läsa när studielitteraturen minskar. Det roliga var att jag några dagar tidigare hade funderat på att köpa den till mig själv men tyckte att det var onödigt. Insåg att den gick att få på biblioteket. Nu äger jag den ändå...

Jag tycker att det var en jättebra idé med återvunna presenter och kommer nog att ta efter den idén själv framöver. Ibland kan man ju glädja någon sådär bara en helt vanlig dag. Vi har nog många saker som fungerar alldeles utmärkt i våra skåp som någon vän kanske skulle uppskatta väldigt mycket. Barndomsvännen fick med sig en kofta hem som jag knappt hade använt eftersom jag inte trivdes i den och som hon passade klart mycket bättre i än jag.

Kan ni tänka er att ge bort återvunna presenter och skulle ni uppskatta att få en återvunnen present? Jag svarar ett klart ja på båda frågorna.

Katarina

2 kommentarer:

 1. Alltid kul att inspirera andra av en så enkel handling som en återvunnen bok! Ska bli kul att höra vad du tyckte om den.
  Kram Ewa

  SvaraRadera
 2. Det är det som är så bra med böcker och prylar som går att glädjas åt gång efter gång och låta dem vandra runt och komma många till glädje.... ;)
  Hoppas du får en finfin helg vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...