lördag 20 april 2013

Bildcollage från min första New Yorkresa

Idag avslutar jag mina inlägg från resan till New York med några bildcollage. Vi hade en fantastisk resa med mängder av intryck och upplevelser. Eftersom vi bara skrapade lite på ytan av allt som finns att se och göra så inser jag att det inte var sista gången jag reste till New York.


Man kan inte annat än att bli alldeles överväldigad av allt ljus och stora reklamskyltar. Ibland kändes det som om man var helt omsluten av allt och att det inte fanns någon värld utanför.


Någonstans läste jag att man i New York känner igen en turist på två saker; en kamera runt halsen och att den står och tittar uppåt. Visst tittade jag uppåt och fascinerades av hur höga byggnaderna var. Det mesta av vad jag såg har jag kvar i minnet istället för i kameran, men några bilder blev det.


Jag tar också med mig en oerhörd respekt för brandmännen i New York. Man påmindes hela tiden om deras viktiga arbete varje dag när de kom åkande med sirenerna tjutande bland alla människor och  i den täta trafiken. Sedan påminns man hela tiden om 11 september och de insatser som gjordes då. På varje brandstation finns minnestavlor uppsatta över de brandmän som så olyckligt omkom under sina insatser i samband med 11 september. Det berörde  mig oerhört mycket när man passerade en sådan minnestavla. 


Den här resan med alla olika intryck samt att ha fått gjort den med våra vuxna söner är något som kommer att ligga kvar och bara kännas varm och gott länge, länge...


...och här avslutar jag vår resa med att sitta och vänta på att få gå ombord på planet.

Katarina

3 kommentarer:

 1. Hej Katarina och vad roligt att du skrev hos mig! Härligt att du tyckte om New York. Mitt hjärta klappar för den här stan som alltid bjuder på något nytt, oavsett hur många gånger jag är där!

  Jättefina bilder du tagit och en fin blogg. Vi ses igen!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Nu längtar jag verkligen tillbaka efter att sett dina bilder och läst dina inslag. Det får bli till nästa år! Såg att det fanns en cykeltävling i NY i maj...just nu är jag i en annan fashinerande storstad, Moskva!!
  Kramar Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så att du får börja blogga du med så att fler får ta del av dina upplevelser när du reser. Ser fram emot att få höra mer om Moskva.

   Kram Katarina

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...