fredag 15 februari 2013

Lite får man ju drömma


Alldeles nyligen damp den stora katalogen med växthus ner i vår brevlåda. Den kommer varje år eftersom jag någon gång har beställt den och företaget fortsätter hoppas på att jag ska slå till på ett växthus. 

Det är alldeles förförande livsfarligt att bläddra i den. Jag sitter och planerar och väljer och designar och känner mig alldeles lycklig ända tills jag räknar ut kostnaden. Jag vill ju att växthuset ska fungera både för samvaro och odling, ha lite storlek, vara snyggt lackerat, ha dubbla skjutdörrar, en snygg grund osv. Ooops, så hamnade prislappen på en bit över 50000 kronor. 

Det är då jag återvänder till vår gamla idé om att bygga ett växthus med de gamla fönster vi har uppe i en koja i skogskanten. Skrapa, kitta, olja, måla, snickra osv. Tid är pengar det med säger man...


Tittar i katalogen igen med ny planering. Lite mindre, originalfärg, enkeldörr, ingen specialgrund... Klart billigare, men ändå.

Min dröm om ett växthus har funnits med länge och jag kan verkligen föreställa mig själv som växthusinnehavare. Vi vet till och med var det ska placeras. 

Har du ett växthus och hur använder du det i så fall? 

Ha en fin helg!
Katarina

4 kommentarer:

 1. Haha, för dråpligt att du skriver just det....på förmiddagen satt jag och skickade in beställningar av växthuskataloger......vill också drömma....
  Go´ helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vilken prislapp, förstår att du väljer gamla fönster istället. Och många gånger blir det nog minst lika fint. Vad spännande att få se det framöver. Vi har inget växthus, fick börja med att dränera och ställa hela trädgården upp och ned när vi flyttade till huset. Men vi bygger sakta upp det igen. Har en dröm och en pergola men en planteringsbord. Kanske ett växthus i framtiden. Nu ska jag kika vidare hos dig!

  Kram Linda
  Ps. Om du har lust att vara med i en tävling, kan man vinna en valfri produkt från c/o Gerd inne hos mig.

  SvaraRadera
 3. Till våren ska vårt lilla växthus stå klart. Vi snickrade det förra året men har plasten kvar. Vi får också den katalogen och drömmer oss bort samtidigt som vi också vill bygga ett story av gamla fönster och murad grund. Kram.

  SvaraRadera
 4. Vi satte opp vårt lilla aluhus när vi väntade vårt första barn. Hur hade livet sett ut utan?! Men det ligger långt från huset, utan el så där gick inte att övervintra växter.Vi började samla fönster för att bygga in altanen till ett övervintringsrum. När våra mammor dog(tyvärr alldeles för tätt inpå varandra) tog vi arvepengar och byggde, äntligen, vårt orangeri/uterum. Det blev inte gjort med de insamlade fönstren utan vi köpte från katalogfirman. De i arbete investerade minuterna har redan givit god avkastning i lektid och fikatillfällen inomhus. Lycka till med dina planer :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...