lördag 3 november 2012

FörgänglighetHörde på TV i morse att allhelgonahelgen har blivit större och större här i Sverige.  Man rekommenderade till och med att man skulle åka kollektivt till vissa kyrkogårdar eftersom det förväntades långa bilköer. 

Så var det nu inte riktigt i min lilla by nu på eftermiddagen när det hölls minnesgudstjänst i kyrkan. En liten skara med människor hade tagit sig till kyrkan för att vara med när man tänder ljus för de personer som avlidit under året som gått. Det är en vacker tradition att minnas lite extra. Jag hade en relation till några av dem man tände ljus för och minnesbilder virvlade inom mig. 

Kören som jag är med i sjöng några sånger och jag hoppas att musiken var till glädje för dem som var där. Jag fick med mig tankar om förgänglighet, hur lätt det är att bara låta tiden gå utan att ta vara på sina relationer och sig själv.

Så det kanske helt enkelt är så att allhelgonahelgen har blivit större eftersom vi behöver den eftertänksamhet som den kan ge.

Ta hand om varandra!

Katarina

7 kommentarer:

 1. Sjunger du i kör? Det gör ju jag också! Vad rofullt och mysigt det låter att vara på gudstjänst med ljuständning, jag kom tyvärr inte i väg på det i dag. Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 2. Det är nog så som du säger, i det stressade samhälle vi lever i så behöver vi tid till eftertanke. vid allhelgonahelgen stannar vi nog upp lite extra.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. För mej är alla helgona en av de finaste helgerna på året. Tyvärr stämmer det med trafik-kaos till kyrkogårdarna där jag har mina nära och kära, så jag var där redan på förmiddagen och tände ljus. Fick just syn på Bokutmaningen, vad kul! Jag behöver öva på att läsa bara nåt kapitel varje dag, jag har så svårt att lägga ifrån mej en bok så jag läser bara när jag har semester... Ha en fortsatt skön helg! //kram maria

  SvaraRadera
 4. Oh, så bra du formulerade det som snurrat runt i mitt huvud igår och idag, det är nog precis så som du skriver.....Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har!

  Själv har jag inga gravar att besöka. Inte i Sverige i alla fall. Men mina tankar går alltid till min morfar och mina farföräldrar som är begravda i Polen. Där är Allhelgonadegen en väldig stor och stämningsfull dag. Folk samlas på kyrkogårdar och tänder ljus på gravar. Det är så mycket ljus att man kan se ett stort sken lysa över städer och byar. Det är en dag för eftertanke...

  SvaraRadera
 6. Vilka otroligt fina lövbilder. Den understa är fantastisk. Tänk att "skelettet" kan ligga kvar på det där sättet.

  Hoppas du får en fin söndag. Här skiner faktiskt solen genom diset. Hoppas det fortsätter på det viset :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Jag tror du har rätt Katarina. Likaså tror jag att vi behöver de här tillfällena att dela med varandra. Få dela sorg och saknad med andra människor. Med andra som förstår hur det är att ha älskat och förlorat. Det känns tryggt och tröstande.

  Stor kram till dig

  Ps. Fantastiska bilder! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...