söndag 29 juli 2012

Gamla trädgårdsväxter

När vi köpte vårt hus var rabatterna fulla med "gamla trädgårdsväxter". Efter några år var vi tvungna att gräva bort alla rabatter för att dränera och isolera runt husgrunden. Då hamnade alla dessa växter i en stor provisorisk rabatt där de blev stående under några år när vi funderade på hur vi skulle ordna med trädgården. De mådde ganska gott där och förökade sig så bra att vi nu, många år senare, kan fylla på i rabatterna efter hand från den provisoriska rabatten. De är pålitliga dessa "gamla trädgårdsväxter"; de klarar det mesta och återkommer år efter år. Det passar bra för mig som tycker om blommor men inte har så där värst gröna fingrar. Just nu blommar praktlysingen så fint i trädgården.


Katarina

3 kommentarer:

 1. Praktlysingen är verkligen lätt och tacksam och vacker!
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 2. Åh, detta är en av mina favoriter! Den finns i våra rabatter också (fanns här då vi flyttade hit). Perfekt i blombuketter tycker jag.

  Vad bra att ni sparade all växtlighet tills ni hade bestämt vad ni skulle göra med dem. Smart. :)

  Sköt om dig kära du och njut av all härlig blomsterprakt.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. De gamla trädgårdsväxterna är verkligen inte att förakta! Praktlysingen verkligen "lyser" upp! (kanske därför den heter så ? ) Vissa kallar det ogräs men jag tycker de har en naturlig plats i, ivarjefall, en gammal trädgård :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...