tisdag 17 januari 2012

Ännu mer fruset


Vi bor uppe på en lite kulle och för att komma hem till oss måste man åka uppför en liten och svängd backe. Det går väl bra så länge det är barmark eller riktigt vinterväglag, men sådana här vintrar då det snöar och regnar om vartannat är det inte kul. Då åker man kana utför backen om man går och glider otäckt med bilen om man sitter i den. Just nu är det mycket isigt!! Häromdagen så gled vi med bredsida nedför en bit av backen. Maken satt bakom ratten och jag var glad att jag inte gjorde det. Vad gör det om man glider kan man ju tänka... Jo, det gör en hel del! Antingen så åker man utför en slänt, krockar med en rönn eller hamnar i sidan på en timmerbil (de kör intensivt på grusvägen nedanför vår lilla backe). Som tur var så gled bilen (som nu stod på tvären) in på gräsmattan med bakhjulen och fick fäste ända tills framänden kom på rätt köl och började glida nedför backen. 


Vi missade både slänten, rönnen och timmerbilarna och det behövdes ingen uppvärmning inför skidåkningen eftersom pulsen var ganska hög och svettdroppar kändes i pannan. 

Nu kan man ju undra varför vi envisas med att åka upp för denna eländiga backe och varför vi inte sandar den. Det är inte tid att sanda när man ska iväg på morgonen och snön har förvandlats till is under natten och upp kommer man på eftermiddagen då det har tinat lite (man vill ju kunna koppla i motorvärmaren också). Fast visst har vi glidit bakåt på väg upp också... inte kul! Vem behöver äventyr när man bor på en kulle?


3 kommentarer:

 1. Nej men fy så otäckt!!! Tur det gick bra. Nej, hur ska man hinna sanda då tidigt på morgonen. Jag gillar verkligen inte isiga vägar eller halka överhuvudtaget. Kör försiktigt!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Asch vilken otäck backe, tur ni hamnade på rätt köl till slut!
  Vilka vackra bilder du visar i tidigare inlägg. Is, skidspår o turer! För dig som gillar o åka skidor måste det va härligt!
  Vu har inte skidsår här i bergsfjord, men OM vi haft det tror jag nog att jag hade investerat i et par skidor o njutit mer utetid.
  Tränar, nja. Jag var väldigt ivrig så bara rann det av mig. har inte ens lust o ha lust o träna, så illa är det...o det både ses o känns på kroppen...

  ha en härlig vecka!!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Det där känner jag igen. Min dotters kompis bor på en kulle. Jag vet precis hur det kan vara när man kör där mitt i vintern. Det är inte helt enkelt på våren heller för den delen, när tjälen går ur jorden.
  Gäller att ha is i magen! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...