torsdag 21 april 2011

KraftI min lilla by finns det mycket kraft. 
Man kan inte tro det när man kör förbi, för man ser inte så mycket av varken byn eller människorna. Men därinne bland husen finns det många som vill något. 

Jag ska bara nämna några krafter här i dag. 

Vi har en liten, enträgen och mycket trogen kyrkokör som övar och uppträder och reser. Tänk i år kom de ända till Irland. 

Sedan har vi Byalaget som driver Bygdegården som man kan hyra för olika evenemang. De ordnar också med Bondens marknad varje höst. 

Byn har också en fantastisk förskola och en underbar skola med personal som jobbar och jobbar för att det ska bli bra för alla barn. Jag tror att skolan har 24 elever fördelade på F-5. 

Vi har också Sussi som driver Lindgårdens Handel med antikt, hantverk och loppis. När man tittar in till henne får man inte bara saker med sig utan även lite prat och många goda skratt.

Nu på påskafton så översvämmas byn av utklädda människor till en påskparad som är en tradition med mer än 40 år på nacken.

Gemensamt för alla inblandade är kraft, 
en kraft att vilja åstadkomma något.

Jag och några andra flickor håller på att planera en försäljningsdag i Bygdegården den 4 juni.
Då blir det bland annat försäljning av plantor, hemgjorda kort, 50-tals leksaker, väskor, vimpelgirlanger och inredning. 
Vill ni fika så fixar systrarna det. 

Om du har vägarna förbi Brattfors i Värmland då, så måste du besöka oss. Det är lätt att hitta. Först tittar ni in till Sussi på Lindgårdens Handel och sedan åker ni ungefär 100 meter till så finns vi i Bygdegården.

Vi ses!

4 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt trevlig by, och så roligt det hade varit att ha vägarna förbi just den dagen!
  Jag är själv storstadsbarn men bor nu i en liten by, och trivs som fisken i vattnet!:)

  Ha en fin påskhelg och påskparad!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Det är underbart med den där lagandan som bara finns i byar. Jag är uppvaxt i en sådan och bor nu också i en annan sådan. Inte så många hushåll men det fixas och det grejas och folk är inte rädda för att hjälpa till. Underbart!

  Hoppas att du får en underbar dag i backarna idag :)
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Önskar dig också en härlig påsk!

  kram
  helena

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Tänkte önska dig en fin och trevlig påsk!

  Kram Elin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...