lördag 12 oktober 2013

Den enda önskan...

...man har när man är sjuk, är att få bli frisk. Nu har jag ju inte varit drabbad av någon allvarlig sjukdom utan enbart en helt vanlig kraftslukande förkylning. Kände förra helgen att jag började få ont i halsen och tänkte: Inte nu! Jag skulle ju iväg på en utbildning som jag inte kunde ställa in. Så jag gjorde tre dagar med sjuknärvaro innan jag kunde göra torsdagen till sjukfrånvaro och idag kände jag mig ganska pigg så det blev frisknärvaro.


Det där lilla onda i halsen blev till en förkylning med feber, ont i halsen, snuva och hosta. Hela paketet helt enkelt. Som tur är så gick det över ganska fort. Jag ska ändå försöka komma ihåg hur underbart det är att vara frisk och försöka att inte gnälla på oväsentligheter. 

Det är fantastiskt så många saker det finns som människor kan vara irriterade på och gnälla över. Jag hoppas verkligen att jag har den självinsikten att jag lägger märke till om jag själv börjar gnälla. Det skulle vara intressant att under en vecka bokföra allt gnäll man hör och jämföra det med alla uppskattande kommentarer man hör om något. Undrar vilken lista som vinner?I vilket fall så har min födelsedag precis passerat och jag är så glad att jag hann bli nästan frisk, och att det år som gått sedan förra födelsedagen har varit ett rikt år på många sätt. Undrar vad mitt kommande levnadsår kommer att bjuda mig på?

Ha en skön helg!
Katarina3 kommentarer:

  1. Den där förkylningen har vi haft här också. Finns nog inget som slår känslan när man frisknar till och känner sig som sig själv igen.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Hoppas du kryat på dig nu. Visst är det så att vi så lätt glömmer när vi blir friska.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...