söndag 29 september 2013

Venedig, en positiv överraskning

I måndags kväll kom vi hem från Venedig, där jag varit och sjungit med min kör. Maken fick följa med på resan och vi hann se och uppleva en hel del mellan repetitioner och konserter.Venedig var en positiv överraskning för min del. Jag hade fått för mig att det skulle vara trångt och smutsigt, men det var det inte. Vi hade också tur med vädret som bjöd oss på strålande sol och temperaturer på över 25 grader.


I vanlig ordning vandrade vi många kilometer på dagarna för att se och uppleva så mycket som möjligt. I Venedig kryllade det av historiska och kulturella platser. 


Vi reste enbart med handbagage och kunde inte köpa med oss några godsaker. Jag kunde ha fyllt en resväska med bland annat pasta och kryddor, men fick njuta av god mat på plats istället.


Här står vi på Rialtobron och studerar livet runt Canal Grande. Fascinerande att man sköter en hel stad med båtar: polisbåtar, taxibåtar, sopbåtar, transport- och leveransbåtar, ambulansbåtar, privata båtar, bussbåtar (vaporetto) osv.


Det kommer fler bilder från Venedig så småningom. Jag skulle kunna vara på resande fot hela tiden och det har jag fortsatt med sedan vi kom hem. Jag har bland annat hunnit med Bokmässan i Göteborg där jag har lyssnat på ett stort antal mycket bra seminarier. Fast nu blir jag nog hemma under ett par veckor (tror jag). 

Katarina

4 kommentarer:

 1. Vad mysigt att få åka till fina Venedig och med kören dessutom:) Låter som en toppenresa! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiskt vackra foto från Venedig <3
  /Kram Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder. Roligt att höra att Venedig är trevligare och finare än vad jag fått för mig. Ser fram emot fler bilder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så härligt och vackert det ser ut!! Vilken fin upplevelse det måste varit!
  Ha det gott vännen
  Höstkramar från Lollo

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...