söndag 9 juni 2013

Trädgårdsrunda

För första gången den här våren och sommaren har jag gått en trädgårdsrunda. Det innebär att jag i sakta mak vandrar runt i vår trädgård i mycket stillsamt tempo med kamera i handen. Jag har liksom inte haft riktig ro att ta mig den här tiden förrän just idag på kvällskvisten. Jag upptäckte att trädgården nästan hade rusat i från mig.


Jag börjar alltid nynna på Linnéas alfabetssång på I när jag passerar våra irisar: "Här sitter jag och tänker, det kan ni väl förstå att någonting på I är inte lätt att hitta på. Men om ni bara frågar mig så kan jag faktiskt två, iris som är gula och iris som är blå". Sedan är det kört för den lilla visan går inte ur mitt huvud.

I vilket fall så såg jag att irisarna hade förökat sig väldigt i år. De är gamla och planterade av makens farmor och sedan förflyttade några gånger. 

Våra syrener doftade så underbart gott och jag hoppas att de har en lång blomning i år så att vi får njuta av doften länge.


Allium är en häftig blomma som man kan fotografera på alla möjliga sätt. Den blev en ny bekantskap för mig för ett par år sedan då maken hade petat ner något i jorden och sedan glömt av vad det var. Gissa om vi funderade innan vi kom på vad det var.


Trädgårdsrundan var rogivande och äntligen fick kameran komma ut och vädra av sig lite.

Ha en fin vecka!

Katarina

5 kommentarer:

 1. Underbart njuutbara bilder..ja visst växer det så det knakar och man hinner knappt med!!

  Ha det fortsatt gott vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 2. Det är så vackert att det nästan värker. Hela kroppen spritter av lycka att få vara ute nu. Otroligt fina bilder du har tagit.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder. Njut av sommaren :-)

  Kram K

  SvaraRadera
 4. Det mådde nog både du och kameran gott av att få en stilla promenix i trädgården:)

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder! Att vandra i trädgården är väldigt rogivande. Jag har bara en liten uteplats så mina rundor är lite korta :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...