måndag 10 december 2012

Våra äpplen och småfåglarna


Vi har ett gammalt äppelträd i vår trädgård som tyvärr drabbats av rönnbärsmal de senaste åren vilket har gjort att äpplena inte har varit ätliga. Åtminstone inte för oss människor eftersom rådjuren verkar gilla dem som har ramlat ner på gräset. I år sitter de flesta äpplena kvar i trädet av någon anledning och gläder våra småfåglar. Så nu utfordrar vi våra fåglar både med nötter, frön och äpplen. De borde tycka att vår trädgård är ett toppenställe.

Vad har du för vintervanor för "dina" vilda djur? Kanske utfordrar du rådjur eller något helt annat?

Katarina

4 kommentarer:

 1. Hej! Det är ju jättebra att äpplena inte ramlat av för då har de ju godsaker att kalasa på. Vintern kan ju skörda många små fågelliv. Det är så underbart med alla små fåglar som drar fram i stora klungor mellan träden. Som härom dagen hos oss. Ljuvligt och jag hade kunnat står kvar där på vägen länge länge och lyssnat på alla deras ljud. Tur det finns mycket vackert med vintern också. Annars hade jag sagt upp mig :)

  Kram, hoppas du du får en fin vecka!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Vi har som du...en massa äpplen hängande kvar i vårt äppleträd. Där trivs fåglarna nu må du tro. Rådjuren med och vi har t o m. haft älg i vår lilla trädgård vid trädet, trots att vi bor i ett villaområde!

  Maken min är duktig på att utfordra viltet i skogen, där finns flera platser som han besöker med massor av mums för viltet och fågellivet i skogen.
  Talgboll har jag vid kökfönstret...det är ju så fint och rart att ha småfåglarna omkring sig. :)
  Ha de gott vännen
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 3. Vi, eller framför allt min man, matar småfåglarna med diverse frön, nötter och bollar och i år har de också kunnat kalasa på äpplen direkt från trädet. Förutom små fåglar får vi också besök av skator och fasaner och en och annan hare.

  SvaraRadera
 4. Vilket vackert träd och tänk så tryggt för fåglarna att bara flyga rakt in i det och äta.
  Vi ger fåglarna frön och allt sånt där och rådjuren får mat genom att bönderna plogar upp fåror i snön på åkrarna.
  Fåglarna här hemma i trädgården är ju som riktiga kompisar, och sen så sjunger dom så fint för oss på våren! Men bara om dom får rikligt med mat nu....
  Agneta kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...