fredag 20 juli 2012

Många mil och några fotografier senare...

Nu har jag varit hemma i nästan ett dygn och huvudet håller på att sortera alla intryck från vår resa.  Bilen har rullat 520 mil med oss under elva dagar. Vi har rört oss upp genom Sverige för att tillbringa största delen av vår resa i Nordnorge och sedan avsluta med att besöka släktingar i Österbotten i Finland innan vi tog oss söderut igen.

Klockan 12 på natten ute på Vardö

Vi har haft ett fantastiskt väder med sol, blå himmel och ganska varmt. Endast en gång var vi tvungna att ta ner ett blött tält eftersom det hade regnat på natten. Tänk att vi lyckades pricka in kanonväder...

Som vanligt så handlar våra resor oftast om naturupplevelser. Vi har njutit av fantastisk midnattssol över Ishavet, kunnat studera lunnefågel på armlängds avstånd, sett vitvalar och varit med om ett meteornedslag (vi hörde i alla fall smällen). 

Lunnefåglar ute på Hornøya

Maken har stiftat ett nytt uttryck "att fjällvandra med bilen" eftersom vi har kommit så nära fjällvärlden när vi har förflyttat oss med bilen eller som min mamma sa för ett par år sedan: "det är så vackert att det nästan gör ont i ögonen". Jag är så full av bilder från vår resa, både inre och fotograferade, att jag nästan känner mig lite vimsig. Det blir mycket sorterande ett tag framöver.

Katarina


3 kommentarer:

 1. Bara dom bilderna du har med i inlägget gör ju att jag blir alldeles lyrisk och att fjällvandra med bilen tycker jag låter som ett fantastiskt bra sätt att se Nordkalotten. Ni verkar ha varit med om så mycket och sett så mycket fint! Underbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Helt makalösa bilder Katarina! Du och din kamera utgör ett fantastiskt team. :)

  Det låter som ni har haft en riktigt fin resa och fått uppleva mycket tillsammans. Hoppas det kommer fler bilder från er resa framöver.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint med Lunnefåglar! Har aldrig sett dem "på riktigt", utan bara i djurpark. Det är en dröm att få se sådana någon gång :) Dessutom är bilden på dem helt fantastiskt fin!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...