tisdag 22 mars 2011

Hus för växter...

... kan också kallas för växthus! 
Jag har ju en dröm om ett växthus där jag kan odla tomater och annat mumsigt. 
Fram för allt vill jag kunna pyssla med en odling utan att knotten gör gemensam sak genom att anfalla mig så fort jag hamnar i trädgårdslandet. Det var nog en av anledningarna till att vi lät trädgårdslandet växa igen, ingen stod ut med knotten. Vissa somrar är det riktigt bra medan fuktiga och vindstilla somrar genererar många knottattacker... inte kul.

Kanske det här... 

Nu har jag bestämt mig att utreda växthusfrågan och gör två saker samtidigt.
 I min pedagogikkurs ska man nämligen studera ett fall (case) och göra en analys där olika alternativ ges i slutändan. 

Mitt case blir växthuset!

Mina frågeställningar blir bland annat om vi ska bygga själva av alla gamla fönster vi har fått eller köpa nytt? Ta fram olika alternativ till placering i trädgården samt vilken storlek vi har behov av. Visst är universitetsstudier underbara när de blir så praktiskt konkreta!

Min vädjan till alla kreativa där ute i världen är att ge mig era erfarenheter goda som mindre goda av växthusbyggen/köp, placering och storlek. Jag tar tacksamt emot tips på böcker, broschyrer o dyl.

Just nu läser jag litteratur om hur man bygger upp ett case så jag behöver lite konkreta glädjerop för att muntra upp mig.

Några av våra gamla fönster.6 kommentarer:

 1. Inga erfarenheter av växthus tyvärr, men kan förstå att du inte står ut med knott och gärna vill ha ett!

  Jag har inte heller någonting i mina lådor. Men fina är de ;-)
  Vi får hitta på något bra att använda dem till... Hör av dig om du kommer på något! =)

  Ha en skön tisdagkväll o lycka till med projekt växthus

  SvaraRadera
 2. Har inga erfarenheter. Häftigt att man kan kombinera nytta med nöje :))
  Spännande att se
  ha en skön kväll
  kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hehe... samma här, noll erfarenhet, men jag tycker mycket om dem!! Du gör ju helt rätt som förenar nytta med nöje, heja dig!!!Så mysigt med en Stockholmswekeend! Det skulle jag och maken också behöva snart, tack för inspirationen!
  Och du, köpekakor är också väldigt goda;) Härlig inställning!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Ställ det inte där det är sol hela dagen utan gärna i lite skugga.
  Annars inga erfarenheter.
  Vad roligt och intressant att kunna göra det i samband med studier.
  Lycka till:O)

  SvaraRadera
 5. Inga erfarenheter har jag. Dock tänker jag att fönster gjorda av plexiglas torde vara bra. Fönstren går sönder av vind och hårt väder.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Hej vännen min! Slukar dina bilder och du är fenomenal på att fånga ögonblicken! Gamla fönster har jag erfarenhet av som du vet....Mitt allra finaste växthus sliter jag ont med, men på nåt vis är det värt arbetet. (En dagsfärsk känsla i det uttalandet, som mycket väl kan ha ändrat sig till i morgon!) Sen är jag inte så noga heller:) Vill du göra det enkelt för dig så köp ett nytt. Det finns för alla smaker och håller förmodligen längre...Vill du arbeta med annat än odling några dagar på våren, välj gammalt. Man har inte roligare än man gör sig... Bjud in hela grannskapet på fönsterskrap en vacker vårkväll och bjud på ett glas vin. Det brukar funka...Om man har grannar :(

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...