fredag 8 oktober 2010

Allting har sin tid

Jag gick förbi byns badplats för ett par dagar sedan. Konstaterade att badbryggan inte var upptagen för vinterförvaring ännu. Den såg så ensam ut där den låg i det kalla vattnet. Vilken skillnad mot i somras då det var fullt med barn som var där nere och badade. Det är nog det som gör att livet känns ganska bra att man hela tiden har något att se fram emot. 

Tistou i boken "Tistou pojken med de gröna fingrarna" konstaterade "för att den lilla sjuka flickan ska bli bra måste hon längta tills i morgon". Då ordnade han en blomma som långsamt skulle slå ut och komma med nya överraskningar hela tiden. Givetvis skedde underverket och den lilla sjuka flickan började tycka om att leva och tillfrisknade.

Våra årstider med sina olikheter gör att vi helt naturligt har olika saker att se fram emot. Jag har till exempel en kompis som går och längtar efter att få juldekorera. Hon planerar och pysslar och längtar. En annan kompis till mig längtar efter snön så att hon kan få börja åka skidor. Det är viktigt att ha något att längta efter, stort som smått...

...och förresten, har du inte läst boken "Tistou, pojken med den gröna fingrarna" av Maurice Druon så har du något att längta efter...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...