onsdag 24 september 2014

Guldstunder i vardagen


Jag får frågan hur jag orkar jobba och plugga samtidigt då och då. Med handen på hjärtat så vet jag inte riktigt. Jag är nu inne på mitt femte år med heltidsjobb och halvtidsstudier. Egentligen orkar ingen göra det, men med lite trix och fix så får jag ihop det. Några bidragande faktorer är:
 • Min pluggkompis som jag bryter ihop med då och då. Vi är inte under isen samtidigt och mantrat har blivit "vi är ju inte kända för att ge upp". Därtill kommer att vi firar varje avslutad termin med något gott. Utan henne hade jag inte orkat.
 • Min kollega som har gjort samma resa själv och vet vad det innebär att plugga och jobba på det här sättet. Glada tillrop, stöttande kommentarer och mycket jobbglädje. Vi delar också en hel del guldstunder i vardagen som i helgen när vi var i Stockholm och såg på Flashdance och själva dansade en hel kväll. Utan henne hade jag inte orkat.
 • Min familj som står ut med mig när jag går in i plugg-bubblan. Jag kan säga att de inte kan räkna med mig (utom när vi äter tillsammans) under en hel dag eller helg och låter mig vara ifred. Sonen som läxar upp mig när självförtroendet sviktar och talar om att jag är bra. Maken som står ut med mitt gnäll när jag är så trött att jag inte kan tänka klart. Utan dem hade jag inte orkat.
 • Mitt eget fokus som innebär att när jag pluggar så pluggar jag och när jag är ledig så är jag ledig. Jag har aldrig dåligt samvete för att jag inte pluggar för då vet jag att det ligger på en annan tid. Jag försöker att inte ha för många lösa trådar utan gör en sak i taget. Utan detta fokus hade jag inte orkat.
 • Guldstunderna!!!! Alla bilder idag kommer från en av guldstunderna när jag var på Lars Wallins utställning Fashion stories i Kristinehamn för ett tag sedan. Jag älskar dessa stunder av flykt. Det kan vara stora eller små, långt borta eller nära, på egen hand eller med någon annan. Utan dessa stunder hade jag inte orkat.
 • Mina föräldrar som hela tiden talar om för mig hur duktig de tycker att jag är. Utan deras innerliga beundran och stöd hade jag inte orkat.
Ingen av dessa punkter är mer värd än någon annan eller rangordnad på något sätt, utan alla är oerhört viktiga för mig. Tack!

Sedan älskar jag vackra saker och i synnerhet vackra klänningar. Jag har inga själv så det var en ren njutning att få se Lars Wallins klänningar på riktigt. Han var där på riktigt just den här dagen så jag stal mig några ord med honom.

Katarina

2 kommentarer:

 1. Du har min fulla beundran att du orkar och får ihop tiden! Det inspirerar mig till att ta tag i de tankar jag har om att vidareutbilda mig och ta reda på vad jag har för möjligheter! Och de guldstunder vi hade i Stockholm var så roliga! Det surrar både 'värsta schlagern ' och 'Maniac' i huvudet fortfarande!
  Kram Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får planera in fler guldstunder i Stockholm! Dansar fortfarande rent mentalt...

   Kram Katarina

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...