tisdag 23 juli 2013

Thailändska paviljongen

Där man minst anar det så hittar man fantastiska saker. Vi fick nys om den Thailändska paviljongen i Utanede i Jämtland och var bara tvungna att göra ett besök när vi var i närheten.


Allting började 1897 när den thailändske kungen Chulalongkorn besökte Sverige och Oscar II. Den svenske kungen ville visa sågverksindustrin och man hamnade i mellersta Norrland. Vägen där den thailändske kungen hade åkt rustades upp femtio år senare och fick namnet Kung Chulalongkorns väg. Så var det inte bättre än att en thailändsk dansgrupp som besökte Ragunda kommun 1992 fick nys om det här och sedan gav det ena det andra. Läs mer genom att klicka här.


Katarina

5 kommentarer:

 1. Så overkligt och vackert, svårt att tro att det är i Sverige när man ser byggnaden. Men naturen ser ju svensk ut. Fint!
  Ha en härlig sommarkväll! Christina

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du gjorde ett inlägg om detta, jag har alltid undrat om det finns på riktigt, liksom....och det gör det verkligen. Otroligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Wow så vackert!

  Spännande historia bakom också.

  Ha en fin lördag!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Vilket spännande resmål och vackert ställe! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 5. Så läckert med en bit Thailand mitt ute i de svenska skogarna. Jag har aldrig hört om detta ställe tidigare och det var intressant att lära sig lite mer. Tack för att du delade med dig Katarina. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...