fredag 17 maj 2013

Vardagsinblick

Ibland kan det vara lite skönt att titta in i sin egen vardag. Antingen blir man väldigt nöjd med hur det ser ut eller så blir man lite less. Då och då innebär min vardag att åka buss och till saken hör att jag tycker ganska bra om att åka buss. Det blir som en frizon där man inte kan göra något annat än att bara sitta stilla och läsa, lyssna på musik eller bok eller andras samtal, titta på landskapet, sova eller vad man nu vill göra. Fast det är nu inte bussaktiviteterna jag ska prata om utan min busshållplats.

Den som passerar min busshållplats lägger nog inte ens märke till den, men jag som står där tycker att jag befinner mig i en vacker miljö (trots alla bilar som bara far förbi...). 

Mitt emot ett kulturminne...

...och faluröda hus.
Rastplats med en älv som brusar nedanför...
...och en herrgård med djur och älven bakom mig.
Jag tycker att det går alldeles utmärkt att vänta på bussen där när solen stiger upp över hyttan. Det finns många, många fler busshållplatser som är vackert belägna och de som är riktigt naturskönt belägna. Vi glömmer bara bort att betrakta det som är vardagligt.

Katarina

6 kommentarer:

 1. Överhuvudtaget är busshållplatser utmärkta som just håll-platser. Alltså ställen där man kan stå och fundersofera en stund och betrakta tillvaron omkring sig. Bussen kommer ju när den kommer så den behöver jag inte fundera på innan :)

  SvaraRadera
 2. Tyvärr glömmer man ju fota bort det nära och vardagliga...
  Glad Pingst!

  SvaraRadera
 3. Du har en fin hållplats. Där gör det inte så mycket att bussen är sen ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Maria. När det är så här fint, gör det verkligen inget om bussen är sen!

  Ha en fin vecka

  Lotta

  SvaraRadera
 5. Visst är det lite mysigt att reflektera över sitt liv i bland! Jättefina bilder ser att du har vackra vyer att njuta av, när du väntar på bussen! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 6. Håller med! Så mycket fint finns runt omkring. Angående att åka buss... ja har samma upplevelse :) Skönt att koppla av och inte behöva göra något.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...